20.3.23

Οι Ρώσοι μας δείχνουν τον δρόμο στο Αιγαίο-Ρωσικό Su-27 προσπάθησε με τα αέρια να καταρρίψει ουκρανικό Bayraktar TB2 ( Βίντεο)

 

Το βίντεο δημοσίευσαν οι Τούρκοι ως ένδειξη ενόχλησης τους

Σύμφωνα με το bulgarianmilitary.com, είχαμε πρόσφατη παρόμοια υπόθεση με το περιστατικό που συνέβη με το drone MQ-9 Reaper, η οποία όμως μας ταιριάζει γάντι κατά των τουρκικών drone στο Αιγαίο.

Αυτή τη φορά συνέβη με ουκρανικό Bayraktar TB2, σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Εκεί να ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος επιχείρησε να εκθέσει το ουκρανικό τουρκικής κατασκευής drone στα αέρια του μαχητικού πετώντας με μεγάλη ταχύτητα κοντά στο Bayraktar TB2 σε υψόμετρο 20 ποδιών.

Το Bayraktar TB000, ταλαντεύτηκε λίγο στην αρχή, αλλά συνήλθε σε σύντομο χρονικό διάστημα και συνέχισε να πετάει.
Αυτό το γεγονός καταγράφηκε στιγμή προς στιγμή από την κάμερα του Bayraktar TB2.

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια σχετικά με το βίντεο που έχουν εμφανιστεί, ωστόσο, όπως φαίνεται, το τουρκικής κατασκευής drone συνέχισε την πτήση του, αν και άλλαξε πορεία.

Το βίντεο κυκλοφόρησε πέντε ημέρες αφότου δύο Su-27 κατέρριψαν ένα NQ-9 Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας λόγω διαρροής καυσίμου.

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι αυτό το περιστατικό συνέβη και πάνω από την ίδια περιοχή.

Το βίντεο δείχνει δύο απόπειρες κατάρριψης του Bayraktar TB2. Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δύο απόπειρες έγιναν από το ίδιο μαχητικό ή, όπως συνέβη με το αμερικανικό drone, ενεπλάκησαν δύο ρωσικά μαχητικά.

Και στις δύο προσπάθειες, το τουρκικής κατασκευής drone κουνήθηκε σοβαρά, αλλά κατάφερε να ανακτήσει τη θέση του χωρίς να καταρριφθεί σε ύψος πτήσης που είναι πάνω από 19.000 πόδια.

Τούρκοι ειδικοί τονίζουν ότι το Bayraktar δεν “έπεσε” επειδή, σε αυτό το περιστατικό, το ρωσικό μαχητικό δεν συγκρούστηκε με την πίσω έλικα του drone.

Ένα άλλο πράγμα είναι επίσης εντυπωσιακό, και σε αυτή την περίπτωση, το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος δεν χρησιμοποίησε πυραύλους για να καταρρίψει το ουκρανικό drone.

Εάν και στο περιστατικό MQ-9, η χρήση πυραύλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές «αψιμαχίες» μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, κλιμακώνοντας ακόμη και τη σύγκρουση, και σε αυτή την περίπτωση, οι Ρώσοι δεν έκαναν χρήση πυραύλων για να καταρρίψουν το ουκρανικό drone. Υπάρχουν υπόνοιες, ότι τα ρωσικά μαχητικά δεν ήταν οπλισμένα με πυραύλους.

Ο τρόπος αυτός πάντως, των Ρώσων, ταιριάζει γάντι στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, που καλείται πολλές φορές να ελέγξει την πορεία τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Ο ρωσικός τρόπος θεωρούμε ότι είναι ο ενδεδειγμένος για την χώρα μας, να “ κατεβάσει” τα τουρκικά drone, χωρίς την χρήση πυραύλων, καθιστώντας έτσι ξεκάθαρο στην Άγκυρα, ότι δεν πρόκειται να παίξει παιχνίδια πάνω από ελληνικά νησιά.

Η “ επακούμβηση” της ελληνικής Φρεγάτας το 2020, ήταν μια σοβαρή κίνηση που ανάγκασε τους Τούρκους να συμμαζευτούν τότε στο Αιγαίο, και εκτιμάται ότι κάτι ανάλογο οφείλουμε να πράξουμε και στον αέρα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 

  https://www.pentapostagma.gr