22.3.23

ΘΙΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις και σχημάτισαν δικογραφίες στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών. 


Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν:

  • (4) άτομα για ληστεία σε βάρος δύο γυναικών, από τις οποίες με απειλή χρήσης αιχμηρού αντικειμένου και σωματικής βίας, αφαίρεσαν τις τσάντες τους, πράξη που έλαβε χώρα ξημερώματα χθες (21-03-2023) στο κέντρο της πόλης.

  • (1) άτομο για απόπειρα διάρρηξης διαμερίσματος στην περιοχή της Ανάληψης.

  • (3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και προσωρινής κράτησης του Ανακριτή Καβάλας, με το οποίο διατάσσει τη σύλληψή του για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

  • (7) άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης.


Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως σε βάρος 60χρονου ημεδαπού, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς σύμφωνα με καταγγελία 21χρονης ημεδαπής, ξημερώματα της 13-03-2023 στην είσοδο της οικοδομής όπου διαμένει, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.


Τέλος, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού, ο οποίος το Νοέμβριο του 2022 αφαίρεσε ΙΧΕ αυτοκίνητο από την περιοχή των Συκεών, το οποίο βρέθηκε λίγες μέρες αργότερα στην περιοχή του Λαγκαδά και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.