18.3.23

ΥΕΘΑ: Το συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ χρήζει διυπουργικής προσέγγισης και αποτελεί αντικείμενο επιτελικής μελέτης από τα ΓΕ

 

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Καρασμάνης με θέμα «Επιστολή του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων, με την οποία καταθέτει την πρότασή της και ζητά λύση στο πρόβλημα των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), για τους οποίους προβλέπεται αυτεπάγγελτη αποστρατεία λόγω κατάληψης του 50ου έτους της ηλικίας τους», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Τα ζητήματα συνταξιοδοτικής φύσης και βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΠΟΠ χρήζουν διυπουργικής προσέγγισης, εντούτοις απασχολούν ήδη την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και αποτελούν αντικείμενο επιτελικής μελέτης από τα Γενικά Επιτελεία.


Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΘΑ για θέματα μέριμνας προσωπικού των ΕΔ, δεν εφησυχάζει και δεν περιορίζεται μόνο στην ψήφιση του πρόσφατου ν.5018/2023 (Α΄25). Αντιθέτως, λαμβάνοντας υπόψη και μελετώντας όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται, προχωρά στη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την επίλυση τυχόν αδικιών, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, συνεργαζόμενο με τη σοβαρότητα και διαβούλευση που απαιτείται με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ