16.3.23

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ




ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 15-3-2023

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 20



Έκφραση συγχαρητηρίων προς το νέο Δ.Σ. της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

Συγχαίρουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, του οποίου πρόεδρος έχει εκλεγεί ο κ. Πάνος Πολιτίδης, αντιπρόεδρος ο κ. Ιορδάνης Αλεξιάδης, γραμματέας ο κ. Μιχάλης Στρατής και ταμίας ο κ. Κώστας Χατζηστεφανίδης. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και να έχουν μία δυναμική πορεία προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων. Η συγκεκριμένη Ένωση έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον ελληνισμό λόγω του ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ και το αντικείμενό της αφορά τη Μακεδονία μας, τον πνεύμονα της Ελλάδος, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Παύλος Μελάς.

Επειδή η συνεργασία των ελληνικών οργανώσεων είναι πολύ σημαντική στον εθνικό αγώνα που δίνουμε, ως Επιτροπή Ελληνισμού ήδη έχουμε επικοινωνήσει με τη νέα διοίκηση της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής προκειμένου να συνεργαστούμε. Για εμάς είναι ιδιαίτερης σημασίας ο αγώνας υπέρ της μίας και μοναδικής Μακεδονίας που είναι η ελληνική Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία παραδόθηκε η μακεδονικότητα στους Σλάβους Σκοπιανούς.

Για την ιστορία, σημειώνουμε ότι ο πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κ. Δημήτρης Φιλιππίδης τον Οκτώβριο του 2022 αρνήθηκε να στηρίξει εκδήλωση της Επιτροπής Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη με κεντρικό θέμα την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Ευτυχώς, εκείνη η εκδήλωση τελικά στηρίχτηκε από πλήθος άλλων ομογενειακών οργανώσεων αλλά και ομογενών με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην ακυρωθεί, αλλά και να πραγματοποιηθεί με επιτυχία.

Όπως αποδεικνύεται, παρά τα όποια προβλήματα, οι Έλληνες βρίσκουμε τρόπους προώθησης και στήριξης των εθνικών μας θεμάτων.


Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Αμπατζόγλου                                                               


Η Γραμματέας

Άννα Νότη