3.3.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

Συλλήψεις ατόμων για κλοπές και ληστεία


Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, καθώς και ερευνών που διενεργούνται από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα.


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:


  • Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη να εξέρχεται από είσοδο οικοδομής, στο κέντρο της πόλης, έχοντας στην κατοχή του δύο (2) κούτες με αντικείμενα, που είχε αφαιρέσει από γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας που στεγάζονται στην ως άνω οικοδομή!

Σημειώνεται ότι, ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του ενώ αρχικά, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, τράπηκε σε φυγή.


  • Από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» δύο ημεδαποί ηλικίας 20 και 19 ετών , οι οποίοι με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από κατάστημα πρατηρίου υγρών καυσίμων ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο.


  • Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 46χρονος ...ημεδαπός, ο οποίος μεσημβρινές ώρες χθες αποπειράθηκε να αφαιρέσει από κατάστημα εμπορίας ξυλείας στην περιοχή των Διαβατών διάφορα προϊόντα, πλην όμως έγινε αντιληπτός και αποχώρησε. Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών προέκυψε ότι ο συλληφθείς τον Ιανουάριο του 2023 είχε αφαιρέσει από έτερο κατάστημα της περιοχής τρεις φιάλες υγραερίου.


  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος πρωινές ώρες χθες αφαίρεσε με τη χρήση σωματικής βίας από ημεδαπή ένα τσαντάκι ενώ επιπλέον προκάλεσε φθορές σε δύο σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα. Κατόπιν αναζητήσεων ο 32χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο τράπηκε σε φυγή και μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : i) δύο κάρτες τραπεζικού υποκαταστήματος, τις οποίες είχε αφαιρέσει νωρίτερα με τη χρήση σωματικής βίας από ημεδαπή πεζή εντός του προαύλιου χώρου του Α.Π.Θ. και ii) ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε αφαιρέσει από κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων, όπου εισήλθε προσποιούμενος τον πελάτη ενώ κατά την έξοδο του έθραυσε με γροθιά τη βιτρίνα του καταστήματος.