18.2.23

ΓΙΑΒΟΛ! Ένα ντοκουμέντο για τον μεγαλύτερο μπαταχτσή του πλανήτη, τη Γερμανία! Γ.Χαρβαλιάς (VIDEO)


 Ποιο κράτος είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής; Χωρίς δεύτερη σκέψη η Γερμανία! Δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και ακόμη αποφεύγει να κλείσει τους λογαριασμούς της! Κι όχι μόνο αυτό αλλά διαφεντεύει ξανά την Ευρώπη…

Ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Χαρβαλιάς αποφάσισε να γράψει την ιστορία του μεγάλου μπαταχτσή και το αποτέλεσμα είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο από τις εκδόσεις Πεδίο! Ο τίτλος του ΓΙΑΒΟΛ! Τον πρόλογο του βιβλίου που έχει πάρα πολλές «γωνίες» υπογράφει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής , ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει:

«Ανεκτίμητη η συνεισφορά του βιβλίου στην περιγραφή, λεπτομερή εξιστόρηση και θεμελίωση των ελληνικών απαιτήσεων έναντι της Γερμανίας, που απορρέουν από τη δράση της κατοχικής διοίκησης και των δυνάμεων Κατοχής στα μαύρα χρόνια 1941-44».

Η ανοιχτή πληγή των πολεμικών αποζημιώσεων, οι απαράγραπτες ελληνικές αξιώσεις, η στερεότυπη απάντηση «περασμένα-ξεχασμένα» διαδοχικών γερμανικών κυβερνήσεων και η συγκαταβατική στάση των αντίστοιχων ελληνικών αποτελούν ένα σκοτεινό κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών. Ένα κεφάλαιο όμως που πρέπει να μνημονεύεται και να συζητείται, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων που σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από την τραυματική εμπειρία της Κατοχής.

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Χαρβαλιάς ανοίγει αυτό το κεφάλαιο, παραδίδοντας στο αναγνωστικό κοινό ένα βιβλίο που ρίχνει άπλετο φως στην άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία.

Σήμερα, αρθρογραφεί στην εφημερίδα Δημοκρατία και εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής για μεγάλους επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:   


https://www.militaire.gr