13.2.23

«Δεν αποκλείω να είναι εξωγήινα»: Αμερικανός στρατηγός για τα μυστήρια αντικείμενα που καταρρίφθηκαν σε ΗΠΑ – Καναδά

 

FILE PHOTO: F-18 fighter jets stand on deck while US Navy service members maintain them during Sunday break on the side of an exercise called Silent Wolverine on the USS Gerald R. Ford aircraft Carrier in Eastern Atlantic Ocean, France, 13 November 2022. EPA, STEPHANIE LECOCQ

Νέα τροφή σε σενάρια αναμένεται να δώσει η δήλωση ενός Αμερικανού, εν ενεργεία στρατηγού, σχετικά με τα μυστηριώδη αντικείμενα (τρία τον αριθμό) που έχουν μέχρι στιγμής καταρριφθεί.

Το BBC φιλοξενεί σήμερα το απόγευμα ως πρώτο του θέμα -και μάλιστα με live κάλυψη- το ζήτημα των συγκεκριμένων καταρρίψεων και σχολιάζει:

«Την ώρα που πολλοί τίτλοι και πρωτοσέλιδα εστιάζουν στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα τα συγκεκριμένα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα να έχουν εξωγήινη προέλευση, γεγονός είναι ότι οι τίτλοι αυτοί -περί εξωγήινης προέλευσης- στην ουσία αποσπούν την προσοχή από το πραγματικό μυστήριο αυτών των αντικειμένων

Σχεδόν καμία πληροφορία, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, δεν έχει αποκαλυφθεί για τα τρία αερόστατα που κατερρίφθησαν πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά το Σαββατοκύριακο, πέρα ​​από το ασαφές τους σχήμα, το ασαφές μέγεθος και την ασαφή εμφάνισή τους,

Υπάρχει λόγος που αποκαλούνται «αντικείμενα»

Ερωτηθείς για τα τρία αντικείμενα, ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ, Στρατηγός Γκλεν Βαν Χερκ, είπε ότι δεν πρόκειται να τα «κατηγοριοποιήσει ως αερόστατα» και ότι οι ΗΠΑ «τα αποκαλούν αντικείμενα για κάποιο λόγο».

«Αυτό που βλέπουμε είναι πολύ, πολύ μικρά αντικείμενα που παράγουν μία πολύ, πολύ χαμηλή διατομή ραντάρ» (σσ: είναι δηλαδή δύσκολα ανιχνεύσιμα), εξήγησε ο στρατηγός, προσθέτοντας πάντως ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι συνιστούν οποιαδήποτε απειλή.

O στρατηγός Glen VanHerck. Photo via Facebook

«Θα αφήσω την κοινότητα της πληροφιρικής και την κοινότητα της αντικατασκοπείας να κατανοήσουν περί τίνος πρόκειται», είπε ο στρατηγός VanHerck όταν ρωτήθηκε αν είναι πιθανό τα αντικείμενα αυτά να είναι ξένα (aliens) ή εξωγήινα. «Δεν έχω αποκλείσει τίποτα προς το παρόν».

Ο στρατηγός πρόσθεσε πάντως το εξής: «Είναι πάντως σημαντικό να σημειωθεί ότι έτερος  αξιωματούχος της άμυνας είπε ότι ο στρατός δεν είχε δει κανένα στοιχείο ότι τα αντικείμενα είναι εξωγήινα».

«Ηταν πολύ μικρότερα»

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά τις τελευταίες ημέρες δεν έμοιαζαν με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στ’ ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας και ότι ήταν πολύ μικρότερα. 

«Αυτά τα αντικείμενα δεν έμοιαζαν πολύ και ήταν πολύ μικρότερα από το μπαλόνι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και δεν θα τα χαρακτηρίσουμε οριστικά μέχρι να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τα συντρίμμια, ένα θέμα για το οποίο εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε απάντηση ερωτήσεων που αφορούσαν το σχόλιο του επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πίστευαν πως τα μη επανδρωμένα αντικείμενα ήταν μπαλόνια.

Με πληροφορίες από BBC