28.2.23

ΣΑΣ ΕΓΕΛΑΣΑΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

 



   του Κωστή Αλεξίου

  Αμέτρητες αγωνίες, προσπάθειες, καρτερίες και ταπεινώσεις ακόμη του ευαίσθητου Αρχιεπισκόπου μας και από την άλλη αμέτρητες υποσχέσεις, χαμόγελα, λόγια και "μην ανησυχείτε", γίνανε στάχτη για άλλη μια φορά, μπροστά στην ωμή πραγματικότητα του νέου, αιφνιδιαστικού και εν μέσω καλοκαιριού Προεδρικού Διατάγματος 97 (ΦΕΚ Α - 109, της 1-8-2017) για την οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, όπου η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αντί να μειώσει τον υπερβολικό αριθμό 25 παιδιών ανά τμήμα, νομοθετεί για να μειώσει στις συνειδήσεις των μαθητών Ελλάδα, Σημαία και Ορθοδοξία, αφού:

  1. Καταργεί τα προηγούμενα, ξεχωριστά, ικανοποιητικά Προεδρικά Διατάγματα 200 και 201 του 1998!

 2. Καταργεί την μηνιαία έπαρση της Ελληνικής Σημαίας με την ταυτόχρονη ψαλμωδία του Εθνικού μας Ύμνου από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων!

 3. Καταργεί την επίσημη σχολική έπαρση της Σημαίας στις Εθνικές Επετείους και τις Απελευθερώσεις πόλεων και περιοχών από τον Ελληνικό Στρατό (τοπικές εθνικές εορτές)!

 4. Καταργεί την επίδοση της Ελληνικής Σημαίας στον Άριστο μαθητή (Σημαιοφόρος - Παραστάτες) του Σχολείου και την δίδει με κλήρωση στον οιοδήποτε, ασχέτως ήθους, συνείδησης, διαγωγής και επίδοσης - βαθμού!

 5. Καταργεί τον μηνιαίο δίωρο Εκκλησιασμό των μαθητών, με τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνία!

 6. Καταργεί τον υποχρεωτικό έως τώρα Εκκλησιασμό των Σχολείων κατά την ημέρα των προστατών τους, Αγίων Τριών και Μεγάλων Ιεραρχών!

 7. Καταργεί τον Εκκλησιασμό ανήμερα των Εθνικών και Τοπικών Εορτών!

 8. Καταργεί τη στήλη "Θρήσκευμα" από τα Βιβλία Μητρώων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού!

   Πιο αναλυτικά:

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Π.Δ. 200 ΚΑΙ 201 
  1. Με το νέο Προεδρικό Διάταγμα 97 της 1-8-2017, καταργούνται τα δύο ξεχωριστά Προεδρικά Διατάγματα 200 για το Νηπιαγωγείο και 201 για το Δημοτικό, του 1998, που ρύθμιζαν ικανοποιητικά την οργάνωση και λειτουργία των Σχολείων. Σημειωτέον ότι είχαν γίνει επί Σημίτη και του φοβερού εκείνου "εκσυγχρονισμού". Επομένως με τίποτα δεν θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για "συντηρητισμό" ή "οπισθοδρόμηση". Όμως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βάλθηκε να ξεπεράσει σε ανθελληνικότητα και αντιχριστιανισμό ακόμη και τον Σημίτη, που κατήργησε το "Χριστιανός Ορθόδοξος" από τις Ταυτότητες, ενώ αυτοί θέλουν φαίνεται να το καταργήσουν από τα Σχολεία και τις καρδιές των παιδιών!

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ - Νέο Π.Δ. 97/2017, ΑΡΘΡΟ 21:
"Τελικές διατάξεις 
1. Από τη δημοσίευση του παρόντος παύουν να ισχύουν τα προεδρικά διατάγματα 200/1998 (ΦΕΚ 161 Α΄/1998) και 201/1998 (ΦΕΚ 161 Α΄/1998)".

   Το νέο Προεδρικό Διάταγμα, είναι λοιπόν ένα (και όχι δύο ξεχωριστά για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), απαράδεκτα μικτό και μπερδεμένο, προβληματικό και στη δομή και τη σειρά του, αναγκάζοντας Νηπιαγωγούς και Δασκάλους να ψάχνουν χωρίς να βρίσκουν εύκολα άκρη, γιατί το τι είναι ποιου, μέσα σε ένα πυκνογραμμένο, δίστηλο χάος 44 σελίδων... Πράγμα που φανερώνει μια πρόχειρη δουλειά και έναν πρωτοφανή και προσβλητικό παραγκωνισμό του κεφαλαιώδους έργου και σημασίας του Ελληνικού Νηπιαγωγείου!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ
  2 - 3. Με το νέο Π.Δ. που υπογράφει ο περίφημος Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου - ο οποίος απέφυγε να υπηρετήσει την Ελληνική Σημαία, εξαγοράζοντας την Στρατιωτική του Θητεία με Νόμο της Χούντας το 1971 (εδώ)καταργείται η μηνιαία επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας, με την ταυτόχρονη ψαλμωδία του Εθνικού μας Ύμνου από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, αλλά καταργείται και η επίσημη μαθητική έπαρση της Σημαίας κατά τις Εθνικές Εορτές (ΟΧΙ, 25η Μαρτίου) και κατά τις Τοπικές Εθνικές Εορτές, όπως είναι οι Απελευθερώσεις πόλεων και περιοχών από τον Ελληνικό Στρατό, που προβλεπόταν από το παλαιό Π.Δ. 201!

ΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ - Π.Δ. 201/1998, ΑΡΘΡΟ 5, παρ. 2:
"Η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τις εργάσιμες ημέρες. Υποστολή της σημαίας γίνεται όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από το σύλλογο διδασκόντων ή οριστεί από τις αρμόδιες αρχές. Επίσημη έπαρση της σημαίας γίνεται: 
1. την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα (από το σχολείο της πρωινής βάρδιας) 
2. τις εθνικές επετείους και τις τοπικές εθνικές εορτές 
3. όταν κρίνεται σκόπιμο από το σύλλογο διδασκόντων ή ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές".

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ - Νέο Π.Δ. 97/2017, ΑΡΘΡΟ 3, παρ. 7:
"Η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες"!
 Τίποτε άλλο...

  Καμία έπαρση λοιπόν, κανένας εθνικός ύμνος, η Σημαία γίνεται ένα σύμβολο παρακατιανό, νεκρό, τυπικό, παραμελημένο, που κανείς δεν αξίζει να ασχολείται με αυτήν, ούτε φυσικά οι μαθητές να μάθουν να τη σέβονται και να την τιμούν, καθώς μέσα σε αυτή συμπυκνώνονται όλα τα υψηλά νοήματα της πατρίδας, των ηρώων και των αγώνων της Ελευθερίας μας!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ
  4. Καταργείται επίσης η επιλογή των καλυτέρων, των αρίστων μαθητών (που συνήθως έχουν και άριστο ήθος και διαγωγή) για την επιλογή Σημαιοφόρων και Παραστατών στις εθνικές εορτές και παρελάσειςΗ επιλογή τους θα γίνεται πλέον με κλήρωση στους μαθητές της Στ΄ τάξης, ανεξαρτήτως βαθμών, ήθους, διαγωγής και συνείδησης!

 ΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ - Π.Δ. 201/1998, ΑΡΘΡΟ 13, παρ. 11. 1 και 1α: 11. 
"Σημαιοφόροι και παραστάτες - υπεύθυνοι για κατάθεση στεφάνου:
Σημαιοφόροι και παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές που δεν έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και είναι Έλληνες υπήκοοι. Στη διαδικασία επιλογής μπορούν να πάρουν μέρος και μαθητές ελληνικής καταγωγής με ξένη υπηκοότητα εφόσον και οι γονείς τους το επιθυμούν και δεν έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. 
α. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ' τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Επιλέγονται αυτοί που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζομένου και του κλασματικού του μέρους. Στις περιπτώσεις ισοβαθμίας και στο κλασματικό μέρος, γίνεται κλήρωση. Το κλασματικό μέρος αναφέρεται στον ετήσιο γενικό μέσο όρο και όχι στο μέσο όρο των επιμέρους μαθημάτων"
  Και τα παρόμοια για παραστάτες και κατάθεση στεφάνου...

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ - Νέο Π.Δ. 97/2017, ΑΡΘΡΟ 3, παρ. 5: 
"Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο τρόπος επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, εφόσον στη ΣΤ΄ τάξη λειτουργούν περισσότερα του ενός (1) τμήματα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου".

 Δηλαδή τα παιδιά που διαβάζουν, μοχθούν, είναι επιμελείς, ευσυνείδητα, προσέχουν, δεν δημιουργούν προβλήματα, αγαπούν το Σχολείο και τη μάθηση, έχουν φιλότιμο και σεβασμό και συνήθως αναπαύουν τους Δασκάλους και τους γονείς τους, ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ με αποκλεισμό από την τιμή της Σημαίας, της παράστασης παρά τη Σημαία και της κατάθεσης στεφάνου στα Ηρώα των ηρώων! Δεν θεωρούνται πλέον από το Υπουργείο Παιδείας ΑΞΙΟΙ να λάβουν τη Σημαία, ως μια μικρή ανταμοιβή και ένδειξη αναγνώρισης του Σχολείου και του Κράτους, της ίδιας της Πατρίδας, για τους μόχθους και την αφοσίωσή τους στα μαθήματα, την άριστη διαγωγή και το Σχολείο τους!

  Και περιμένει έπειτα το Υπουργείο να πιάσει Pisa και να έχει διακρίσεις μαθητών του σε διεθνές επίπεδο...

  Σημαιοφόροι, παραστάτες, καταθέτες στεφάνων, θα επιλέγονται πλέον με ΚΛΗΡΩΣΗ, ακόμη και εάν είναι κακής διαγωγής ή ήθους, είναι επιθετικοί ή περιθωριακοί ή κάνουν μπούλινγκ σε συμμαθητές τους, υβρίζουν ή δεν έχουν ελληνική ή φιλελληνική συνείδηση.

   Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ του Τιμίου Σταυρού είναι όμως για τα καλύτερα χέρια και την καλύτερη ψυχή! Για εκείνους που την αγαπούν είναι τιμή και βραβείο, ενώ για εκείνους που την αποστρέφονται, σαν το Υπουργείο Παιδείας, είναι αγγαρεία ή βάσανο για κλήρωση...

   Αυτοί που κάνουν τέτοιους νόμους, δεν τους κάνουν βέβαια για να δώσουν δυνατότητα και στα άλλα παιδιά να πάρουν την Σημαία, αλλά για να μειώσουν το Εθνικό μας και ταυτόχρονα Χριστιανικό μας Σύμβολο, να κατεβάσουν την Ελληνική Σημαία από το βάθρο της και την κορυφαία αξία της! Μισέλληνες και ελληνοφοβικοί, "τρωκτικά" που συνωμοτούν διαρκώςπροκειμένου να φάνε τα σανίδια και τα σκοινιά του πλοίου που τους ανέχεται και τους διασώζει...
   
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΩΝ
5, 6. Καταργείται ακόμη ο μηνιαίος δίωρος Εκκλησιασμός των μαθητώνο υποχρεωτικός Εκκλησιασμός των Σχολείων στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο Εκκλησιασμός στις Εθνικές και Τοπικές Εορτές! Ξεκάθαρα επιτρέπεται πλέον μόνον ο προαιρετικός Εκκλησιασμός των Σχολείων στην Εορτή των Προστατών τους Τριών Ιεραρχών, ενώ υπάρχει ηθελημένη ασάφεια για προαιρετικό Εκκλησιασμό προ Χριστουγέννων και Πάσχα.

 ΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ - Π.Δ. 201/1998, ΑΡΘΡΟ 13, παρ. 9: 
"Εκκλησιασμός 
Εκκλησιασμός των μαθητών κατά σχολείο ή τάξη πραγματοποιείται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και με τη συνοδεία των εκπ/κών στις παρακάτω περιπτώσεις: 
α Την εορτή των Τριών Ιεραρχών και τις εθνικές εορτές, σύμφωνα με το άρθρο 4 αυτού του Προεδρικού διατάγματος.
β. Την ημέρα του Πολιούχου, όταν οι τοπικές συνθήκες του εορτασμού το επιτρέπουν. 
γ. Μια φορά το μήνα σε εργάσιμη ημέρα, τις δυο πρώτες ώρες, μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού κι εφόσον εξασφαλίζονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ασφαλή μετάβαση των μαθητών. 
δ. Εκτάκτως μέχρι τρεις φορές το διδ. έτος, όταν κρίνεται σκόπιμο από το σύλλογο διδασκόντων, σε ώρες λειτουργίας ή μη του σχολείου"!

  Τι λέει το άρθρο 4, του αναφερόμενου πιο πάνω Π.Δ. 201/1998; Ότι ο Εκκλησιασμός ανήμερα των Τριών Ιεραρχών ήταν υποχρεωτικός για όλο το Σχολείο (Ορθόδοξους μαθητές) και όλους τους Δασκάλους (στην παράγραφο 1, ε) και πιο κάτω, ότι οι μαθητές μπορούσαν να Εκκλησιαστούν και ανήμερα των Εθνικών Εορτών (στην παρ. 3), κάτι που ήταν άριστο, καθώς τα παιδιά βίωναν την εθνική εορτή με τον καλύτερο τρόπο, βλέποντας την ευγνωμοσύνη ενός ολόκληρου λαού στον Θεό και την Θεοτόκο Αγία Σκέπη και Υπέρμαχο Στρατηγό μας:

  ΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Π.Δ. 201/1998, ΑΡΘΡΟ 4: 
1, ε: "Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών ΙεραρχώνΤην ημέρα αυτή γίνεται εκκλησιασμός και πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή τις δύο πρώτες ώρες και το θέμα του εκκλησιασμού ρυθμίζεται μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ιερού ναού, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 13, του παρόντος Π.Δ."

3 : "Τα σχολεία παίρνουν μέρος στις παρελάσεις και στο γενικό εορτασμό των εθνικών και τοπικών εορτών, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Νομαρχίας ή της Δημοτικής Αρχής. Ο σημαιοφόρος με τη σημαία του σχολείου και οι παραστάτες παρίστανται στη δοξολογία. Κατά την κρίση του συλλόγου διδασκόντων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν την ημέρα αυτή μπορεί να γίνει εκκλησιασμός των μαθητών ή αντιπροσωπεία τους να πλαισιώσει το σημαιοφόρο και τους παραστάτες..."κλπ.

  Στα δε Νηπιαγωγεία επίσης,  ο Εκκλησιασμός δεν είχε περιορισμούς και γινόταν ελεύθερα κατά την κρίση του/της Νηπιαγωγού, σύμφωνα με το Π.Δ. 200/1998, άρθρο 4, παρ. 5, το οποίο ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ: 
"Εκκλησιασμός νηπίων μπορεί να γίνει ύστερα από απόφαση του διδακτικού προσωπικού, εφόσον το επιτρέπουν οι τοπικές συνθήκες και εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για ασφαλή μετάβασή τους στο ναό"

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ - Νέο Π.Δ. 97/2017, ΑΡΘΡΟ 3, παρ. 3: 
"Επ’ ευκαιρία των εορτών του παρόντος άρθρου δύναται να πραγματοποιείται εκκλησιασμός κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν".

  Ποιες είναι όμως οι εορτές του "παρόντος άρθρου"; Πρόκειται για επίτηδες εντελώς ομιχλώδες, ακαθόριστο και ασαφές πλαίσιο, αφού η 1η παράγραφος του άρθρου 3 αναφέρεται στο πότε δεν λειτουργούν (κλείνουν) τα Σχολεία, ενώ η 2η στις "Εορταστικές Εκδηλώσεις" των Σχολείων και αυτές είναι: η Εθνική Εορτή την παραμονή του ΟΧΙ, η 17η Νοεμβρίου του Πολυτεχνείου, η σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών και η άλλη Εθνική Εορτή την παραμονή της 25ης Μαρτίου! (Φυσικά δεν αναφέρεται Εορτή Χριστουγέννων, όπως και επί εκσυ(6)χρονισμού του Σημίτη - Και όλοι σιωπούσαν...)

 Εκ των παραπάνω του "παρόντος άρθρου", τα Σχολεία  (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά)   δεν μπορούν να πάνε στην Εκκλησία ούτε την παραμονή του ΟΧΙ, ούτε και της 25ης Μαρτίου, για πρακτικούς λόγους, επειδή έχουν τη Σχολική τους Εορτή, ούτε και στην Επέτειο του Πολυτεχνείου... Μόνος λοιπόν Εκκλησιασμός που απομένει  - και αυτός πλέον προαιρετικός και όχι υποχρεωτικός - είναι εκείνος των Τριών Ιεραρχών... Που στην πλειοψηφία των Σχολείων ΔΕΝ θα γίνεται, λόγω του ...προοδευτισμού των Συνδικαλιστών, που άφησαν το Λειτούργημα για το Κόμμα και την Συνταγματικά κατοχυρωμένη Ελληνορθόδοξη θρησκευτική Παιδεία, για την Ιδεολογία...

   Αν πάλι κάποιος θέλει "να βγάλει ξύγκι" και από την 1η παράγραφο του νέου Άρθρου 3, όπου αναφέρονται οι Διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα, θα μπορεί τραβηγμένα (και ακάλυπτα) να θεωρήσει πως μπορεί να Εκκλησιαστούν τα παιδιά και μια φορά πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα...

   Ακόμη και έτσι, θα πρόκειται για 3 μόνο προαιρετικούς Εκκλησιασμούς τον χρόνο (!), ενώ με το Π.Δ. 201 προβλεπόταν 10 μηνιαίοι (δίωροι) Εκκλησιασμοί, συν 3 έκτακτοι, συν τον υποχρεωτικό των Τριών Ιεραρχών για όλο το Σχολείο (ορθόδοξους μαθητές) και όλους τους Δασκάλους, χώρια εκείνοι των Εθνικών και Τοπικών Εορτών

  Δηλαδή είχαμε έως τώρα τουλάχιστον 14 δυνητικούς Εκκλησιασμούς για ολόκληρο το Σχολικό Έτοςέναντι μόλις 1 προαιρετικού (ή έστω 3) που προβλέπεται τώρα από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ! Επί του πρακτέου, πρόκειται ουσιαστικά για κατάργηση των μαθητικών Εκκλησιασμών!

   Αν αυτό όμως δεν είναι ΠΟΛΕΜΟΣ κατά της Εκκλησίας, τότε τι είναι; 

  Και όταν λέμε Εκκλησία, δεν εννοούμε εδώ τους καθόλα σεβαστούς μας Αρχιερείς και Ιερείς στους οποίους βάζουμε ταπεινά μετάνοια, σε όλους ανεξαιρέτως, αλλά τις ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, για την παρεμπόδιση των οποίων ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ο ίδιος ο Χριστός, όπως περιγράφεται στο Ευαγγέλιο, όταν δεν αφήνανε τα παιδιά να πάνε προς Εκείνον! Δεν αγανάκτησε όταν τον σταύρωναν, αλλά αγανάκτησε όταν εμπόδιζαν τα παιδιά να έρθουν προς Αυτόν:

 "Ιδὼν δὲ ὁ ᾿Ιησοῦς ἠγανάκτησε καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ἄφετε τὰ παιδία ἔρχεσθαι πρός με, καὶ μὴ κωλύετε αὐτά· τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ", κατά Μάρκον 10, 14.

 Αλλά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι μόνο εμποδίζει τα παιδιά από τον Εκκλησιασμό, αλλά εμποδίζει και τους ευσυνείδητους Νηπιαγωγούς και Δασκάλους τους να τα πάνε στον Χριστό, στην Εκκλησία Του, εκεί που τα περιμένει για να ευλογήσει και να τα βοηθήσει!

  Γιατί τι είναι ο Εκκλησιασμός; Η συνάντηση του Βαπτισμένου Ορθόδοξου μαθητή και αυριανού πολίτη και οικογενειάρχη με τον Χριστό, την Θεοτόκο και τους Αγίους! Μέσα στην Θεία Λειτουργία κατέρχεται και θυσιάζεται αληθώς ο ίδιος ο Χριστός! Και τα παιδιά Κοινωνούν Σώμα και Αίμα Κυρίου ζώντος! Λαμβάνουν Χάρη και χαρά και αθανασίαΚοινωνικοποιούνται καλύτερα και πιο υπεύθυνα! Μαθαίνουν να σέβονται, να προσεύχονται, να επικοινωνούν με τον Θεό, την Παναγιά και τους Αγίους! Να βρίσκουν καταφυγή, ελπίδα ζωντανή και στήριγμα για όλη τους τη ζωή, αποφεύγοντας μελλοντικά απελπισίες, αυτοκτονίες, ναρκωτικά, αλκοόλ, σέκτες, παγίδες και αδιέξοδα! Μαθαίνουν να είναι αισιόδοξα και χαρούμενα, γιατί έχουν πράγματι κάποιον εκεί ψηλά να τα Νοιάζεται και να τα υπολογίζει και να τα σέβεται!

  Αν κάποιοι είναι άθεοι, δεν έχουν πρόβλημα με τον Εκκλησιασμό εκείνων που τον θέλουν! Πρόβλημα έχουν όμως και το εκδηλώνουν φανερά στο νέο Π.Δ., όσοι είναι ΑΝΤΙΘΕΟΙ! Εχθροί του Θεού, του Εκκλησιασμού, της Ζωής, της Ελπίδας και της Σωτηρίας του ανθρώπου, αλλά και εχθροί του Σταυρού του Χριστού και της Σημαίας! Γιατί άλλο άθεος και άλλο αντίθεος!

  Δένουν λοιπόν τα χέρια των Εκπαιδευτικών που θέλουν να Εκκλησιάζουν τα παιδιά, γνωρίζοντας την τεράστια ωφέλεια που θα αποκομίσουν και τα ουράνια και ακλόνητα θεμέλια που θέτουν μέσα τους στην πράξη, εφαρμόζοντας την επιταγή του άρθρου 16, παρ. 2 του Συντάγματος:

 "παιδεία απoτελεί βασική απoστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες"!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ
   7. Τέλος, το νέο Προεδρικό Διάταγμα,  καταργεί την στήλη "ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ" από τα Μητρώα Νηπίων και Μαθητών του Δημοτικού, ώστε να μην μπορεί να έχει το Σχολείο και ο Εκπαιδευτικός καμία πληροφορία για το δόγμα του παιδιού, για το εάν είναι Βαπτισμένο ή όχι, για το εάν π.χ. μπορεί να πάρει μέρος στην προσευχή, αλλά και για να μπορεί να χειριστεί κατάλληλα τις διάφορες περιπτώσεις και προβλήματα ή ανάγκες που παρουσιάζονται, τονώνοντας λ.χ. τη συναισθηματική ασφάλεια του παιδιού ή την απώλεια συγγενικού του προσώπου, γνωρίζοντας το οικογενειακό - κοινωνικό - θρησκευτικό περιβάλλον του μαθητή, πλησιάζοντας περισσότερο την οικογένεια για κάποια ιδιαίτερη περίπτωση και άλλα!

  Το δε Βιβλίο Μητρώου, δεν είναι προσβάσιμο σε κανέναν άλλο, παρά στους Εκπαιδευτικούς που οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους! Αλλά η Πολιτεία δεν εμπιστεύεται φαίνεται τους Εκπαιδευτικούς και μάλιστα στέκεται εχθρική προς την επικρατούσα κατά το Σύνταγμα Θρησκεία, ζηλεύοντας τον Στάλιν της Σοβιετικής Ένωσης και τον Χότζα της Αλβανίας...

  Η μη αναγραφή του Θρησκεύματος στα Μητρώα Νηπιαγωγείου και Δημοτικού είναι όμως βαριά Αντισυνταγματική, διότι εμποδίζει την ανάπτυξη και της θρησκευτικής συνείδησηςαφού αποκλείει τη γνώση της Θρησκεύματος του κάθε μαθητή από τον Εκπαιδευτικό!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ...
   Συμπερασματικά, με το νέο Π.Δ. (δείτε το όλο εδώ):

 Α.  Η Σημαία φεύγει από τα χέρια των πλέον επιμελών και αξίων μαθητών, καθώς το Υπουργείο τους θεωρεί ανάξιους να την κρατούν, αλλά και "ηλίθιους" επειδή κοπιάζουν!

 Β. Οι Εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να μαθαίνουν το Θρήσκευμα των Μαθητών τους, ώστε να μην αναπτύσσουν την θρησκευτική τους συνείδηση, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα!

 Γ. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταργεί σχεδόν όλους τους Εκκλησιασμούς των μαθητών, κατά παράβαση του Άρθρου 16, παρ. 2 του Συντάγματος και μάλιστα τον μηνιαίο, ανεμπόδιστο, κατά σχολείο ή κατά τάξη, Εκκλησιασμό των παιδιών!

 Δ. Απαγορεύονται έτσι ρητά οι Εκκλησιασμοί π.χ. του Τιμίου Σταυρού, του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη, των Αρχαγγέλων, των Εισοδίων της Θεοτόκου, της Αγίας Αικατερίνης ή του Αγίου Στυλιανού, του Οσίου Πορφυρίου, του Αγίου Νικολάου ή του Αγίου Σπυρίδωνα, της Υπαπαντής, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, της Αναλήψεως και όλων των Αγίων!

 Ε. Οι μικροί μαθητές δεν θα ψάλλουν ποτέ ξανά στις αυλές των Ελληνικών Σχολείων τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας ενώπιον της Ελληνικής Σημαίας! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πλέον! Όπως στην Γερμανική Κατοχή! 

  Και αλίμονο εάν βρεθεί Δάσκαλος (νέος Μανώλης Γλέζος και Σάντας) να υψώσει την Ελληνική Σημαία και να βάλει τα παιδιά να ψάλλουν τον Εθνικό μας Ύμνο!Αμέσως η "Γκεστάπο" Γαβρόγλου θα τον συλλάβει και "ευσυνείδητοι" Συριζαίοι ή Ανελικοί συνδικαλιστές θα τον καταδώσουν στην "Κομαντατούρ", για τα περάσει πειθαρχικό σωφρονισμό στα απάνθρωπα κρατητήρια των άθεων "SS" και απόλυση!

  ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΖΟΥΡΑΡΙΣ;  Που είμαστε βέβαιοι πως αγνοούν το βάθος και το πλάτος των αλλαγών αυτών και ότι τους παγίδευσε όλους τέλεια ο εβδομηντάχρονος μη υπηρετήσας στον Ελληνικό Στρατό Γαβρόγλου και οι συν αυτώ, με τις φορτωμένες εμπάθεια και διεθνισμό και γωνίες και αλλεργία προς Ελλάδα, Σημαία και Ορθοδοξία απόψεις τους. (δείτε εδώ

 Και τον κρατάει ακόμη ο Τσίπρας και ο Καμμένος; Και δεν παραιτήθηκε ακόμη ο Ζουράρις;

 Και η κοιμώμενη και συνυπεύθυνη Αντιπολίτευση δεν κατέθεσε ακόμη Πρόταση Μομφής εναντίον του Γαβρόγλου, καλώντας δεσμευτικά τους Εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν τίποτα από όλα αυτά τα σκανδαλώδη και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ; (Η ΝΔ είχε καταργήσει την προαιρετική Εξομολόγηση των μαθητών προ των Χριστουγέννων και του Πάσχα...)

ΣΑΣ ΕΓΕΛΑΣΑΝ...
   Σας εγέλασαν όμως και εσάς Μακαριώτατε... Για μια ακόμη φορά... Γιατί και αυτό που έρχεται στα νέα βιβλία και προγράμματα Θρησκευτικών είναι εφιάλτης! Ένας βουδισμο-ισλαμο-εβραιο-χριστιανισμός, επιμελώς ανακατεμένος και μπερδεμένος, για να στείλει το παιδί στην σύγχυση, την πλάνη, την αδιαφορία ή την απώλεια! Στο χάος και στο τίποτα! (δείτε εδώ)

  Γιατί σας έταξαν μεν να κρατήσουν τα Θρησκευτικά, για να φέρουν όμως την Πανθρησκεία!

  Σας έταξαν να κρατήσουν την Προσευχή, για να καταργήσουν όμως τον ευεργετικό Εκκλησιασμό και τον Ζωοδότη Χριστό εν τη Θεία Κοινωνία!

  Αλλά ράβδον έχετε! Ραβδίσατε τους βαρείς "λύκους"! Απαιτώντας να επανέρθουν άμεσα ως έχουν τα Π.Δ. 200 και 201 του 1998!

  Απαιτώντας να επανέλθει ο ελεύθερος, μηνιαίος και ανεμπόδιστος Εκκλησιασμός κατά Σχολείο ή τάξη/τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και όλες τις βαθμίδες!

   Απαιτώντας τα Θρησκευτικά Βιβλία των Ορθοδόξων Ελληνόπουλων, να γράφονται επιτέλους από την Ορθόδοξη Εκκλησία και να εγκρίνονται από την Ιερά Σύνοδο! Κάνοντας, γιατί όχι, Επανάσταση και μοιράζοντάς τα, έστω και ηλεκτρονικά δια του διαδικτύου, στα παιδιά μας! Ωθώντας και βοηθώντας έτσι και τους Γονείς να αφυπνισθούν, να δράσουν, να απαιτήσουν!

  Απειλώντας ακόμη και με απαγόρευση Εκκλησιασμού σε όλους ανεξαιρέτως τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, στους Ι. Ναούς και Μονές όλης της Επικράτειας, μέχρι της πλήρους αποσύρσεως του άθλιου, νέου Προεδρικού Διατάγματος και της επαναφοράς των προηγουμένων! Αφού και αυτοί με την σιωπή, την συμμετοχή ή την συνενοχή τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ πια τον μηνιαίο Εκκλησιασμό των παιδιώνΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την μαθητική έπαρση της Σημαίας του Σταυρού και της Πατρίδας! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την Ορθόδοξη Θρησκευτικότητα και το Χ.Ο. στα Σχολεία, καταπατώντας το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκαν! Για να μην μπορούν να κάνουν συν τοις άλλοις και "άγρα ψηφοφόρων", παίζοντάς το και ..."Χριστιανοί" από πάνω!

  Αλλιώς δένεται και εσείς τα χέρια των Εκπαιδευτικών, αλλά και των Γονέων που Νοιάζονται! Και αυτό θα είναι θάνατος για τον τόπο, τα παιδιά και το αύριο!

   Ραβδίσατε τους "λύκους" Μακαριώτατε. Όποιο χρώμα, προβιά ή κραυγή κι αν έχουν! Είναι πια εθνική ανάγκη!

  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ