21.2.23

Σάλος στο ΝΑΤΟ! Η ρωσική ναυαρχίδα πέρασε πάνοπλη δίπλα από την Ευρώπη! (Βίντεο)


Η πανίσχυρη φρεγάτα Admiral Gorshkov έπλευσε προς την Νότια Αφρική για κοινές ασκήσεις με την αφρικανική χώρα και την Κίνα! Στην πορεία της "τράβηξε τα βλέμματα" Βρετανών, Γάλλων, Ισπανών και Πορτογάλων!

Ηφρεγάτα Admiral Gorshkov, η οποία έλαβε την ονομασία της από τον ναύαρχο του στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Σεργκέι Γκορσκόφ, βρίσκεται σήμερα στο μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Αφρικής, στην πόλη Ντούρμπαν, όπου προετοιμάζεται για ασκήσεις μεγάλης κλίμακας. 

Το πλήρωμα και η διοίκηση συζητούν την πορεία των κοινών ναυτικών ασκήσεων με την Νότια Αφρική και την Κίνα στον Ινδικό Ωκεανό. Αυτή η είδηση έγινε γνωστή από επίσημη δημοσίευση του ρωσικού υπουργείου άμυνας μέσω της Zvezda. 

Οι κύριοι στόχοι αυτής της εκπαίδευσης είναι να αντιμετωπιστούν απειλές σε ναυτικές ωκεάνιες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της μάχης έναντι της πειρατείας, της προσφοράς βοήθειας και της διάσωσης ανθρώπων, πλοίων και σκαφών σε κατάσταση κινδύνου. Σύμφωνα με τον Ρώσο διοικητή του αγήματος των πλοίων του Βόρειου Στόλου, πλοία άλλων εθνών παρακολουθούσαν με προσοχή την ρωσική φρεγάτα κατά την διάρκεια της πορείας της προς το λιμάνι του Ντούρμπαν. 

"Κατά μήκος των χωρών που περάσαμε, πλεύσαμε δίπλα σε ακτές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Μας πρόσεξαν, ίσως το θεώρησαν και τιμή τους να βρίσκονται δίπλα στην φρεγάτα Admiral Gorshkov. Βρισκόμασταν υπό συνεχή παρακολούθηση, ανησύχησαν. Αλλά γενικά, εντός του πλαισίου της κανονικής ναυτικής διεθνούς συνεργασίας, δεν υπήρξαν θέματα," δήλωσε ο Oleg Gladky, διοικητής του αγήματος των πλοίων του Βόρειου Στόλου.

Σύμφωνα με την Zvezda, οι κοινές ασκήσεις της Ρωσίας, της Νότιας Αφρικής και της Κίνας, οι οποίες έλαβαν την κωδική ονομασία Exercise MOSI (Άσκηση MOSI), ξεκίνησαν στις 17 Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 27 του μήνα στον Ινδικό Ωκεανό. Προγραμματίζεται πως στις 22 Φεβρουαρίου τα πλοία θα προχωρήσουν στον ανοιχτό ωκεανό για να εργαστούν σε σενάρια διάφορων ναυτικών επιχειρήσεων.

https://www.pentapostagma.gr