24.2.23

Αντιστράτηγος ε.α. Κ. Κούσαντας: Εάν όχι τώρα, πότε θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα κυρία Μπακογιάννη;

Η οικογένεια Μπακογιάννη θα αποφασίζει για τα Εθνικά μας θέματα;
Juan

 ''Η Ελλάδα δεν ζητά χάρη, αλλά επιβάλλεται να απαιτεί τα δίκαια των θέσεών της''

Σε νέα παρέμβαση του,  ο αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούσαντας, απευθύνεται στην κυρία Μπακογιάννη με το εξής εύλογο ερώτημα: Εάν όχι τώρα, πότε θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα κυρία Μπακογιάννη;

Σημειωτέον πως ο κ. Κούσαντας έχει υπηρετήσει στο ΝATOϊκό Στρατηγείο Ταχείας Επεμβάσεως στην Ισπανία – Βαλένθια ως Βοηθός Επιτελάρχη στο βαθμό του Ταξίαρχου και είναι κάτοχος δύο Masters στη Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Brussels).

Ακολουθεί ολόκληρη η νέα παρέμβασή του: 

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Χανίων Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, Υπουργός Εξωτερικών (2006–2009) δήλωσε ΥΠΕΡ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και ΑΝΤΊΘΕΤΗ με κάθε ιδέα επεκτάσεως των Ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 νμ στα 12 νμ.

Οι λόγοι της μη επέκτασης των χωρικών μας υδάτων ενδεχομένως να αποτελούν προσωπική άποψη ή φοβικό σύνδρομο του πολέμου της Κυρίας Μπακογιάννη αλλά το timing στο οποίο γίνονται οι δηλώσεις αποτελούν μεγάλη απογοήτευση και πολλά ερωτηματικά....

1. Εάν δεν γίνει η επέκταση των χωρικών μας υδάτων τώρα, πότε θα γίνει όταν είναι δεδομένο ότι η χώρα μας το 2025 θα έχει την μέγιστη αεροπορική ισχύ (μεγαλύτερη από την Τουρκία για πρώτη φορά μέχρι και το 2028).

Συνεπώς το timing της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων θεωρείται εξαιρετικό αφού ξεκινά από τώρα και για τα 5 επόμενα χρόνια.

Μία γενναία πολιτική απόφαση επέκτασης των χωρικών μας υδάτων σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΑΡΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥ για την υποστήριξη της απόφασης αυτής.

2. Εάν δεν γίνει η επέκταση των χωρικών μας υδάτων τώρα, πότε θα γίνει και πώς θα αποκοπεί άμεσα κάθε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ (11.256 παραβιάσεις το 2022, με 333 εμπλοκές και 234 υπερπτήσεις Ελληνικών νησιών) που δεν θα επιτρέπει πλέον στην Τουρκία να έχει οποιαδήποτε πρόσβαση πάνω από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα αφού θα κλείσουν σχεδόν οι δίαυλοι εισόδου μέσα στην Αιγαίο

3. Εάν δεν γίνει η επέκταση των χωρικών μας υδάτων τώρα, πότε θα γίνει ώστε να ΑΚΥΡΩΘΕΊ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το παράνομο τούρκο λιβυκό μνημόνιο ερευνών κυρίως στην ακτογραμμή Ρόδου – Καρπάθου – Κάσου – Κρήτης και να δημιουργήσει νέες συνθήκες συμφωνίας με την Αίγυπτο ανατολικότερα από τον 28ο μεσημβρινό

4. Εάν δεν γίνει η επέκταση των χωρικών μας υδάτων τώρα, πότε θα γίνει για να επεκταθούν τα χωρικά ύδατα του συμπλέγματος των νησιών του ΚΑΣΤΕΛΌΡΙΖΟΥ του 30ου μεσημβρινού και συνεπώς να κάνει ευκολότερη την συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας Κύπρου.

Παρεπόμενη συνέπεια θα είναι η δημιουργία στρατηγικού και επιχειρησιακού ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΕΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.

5. Εάν δεν γίνει η επέκταση των χωρικών μας υδάτων τώρα, πότε θα γίνει όταν η χώρα μας έχει εξαιρετικά καλές σχέσεις με τα κράτη της ΝΑ Μεσογείου - ΙΣΡΑΉΛ, ΑΊΓΥΠΤΟ , ΚΎΠΡΟ - και 2 αμυντικές συμφωνίες με τις μεγάλες δυνάμεις των ΗΠΑ και ΓΑΛΛΊΑ που θα πρέπει να αξιοποιηθούν.

ΗΠΑ και Γαλλία θα πρέπει να αφήσουν πίσω την πολιτική των "ίσων αποστάσεων" και να στηρίξουν στην πράξη την ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών μας υδάτων.

Η Ελλάδα δεν ζητά χάρη, αλλά επιβάλλεται να απαιτεί τα δίκαια των θέσεών της.

https://www.pentapostagma.gr/