9.2.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: : Εγχώριοι και αλλοδαποί κακοποιοί αλωνίζουν , συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθεροι!!!

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης, εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) ληστείας και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος έντεκα (11) συνολικά ατόμων. 


Ειδικότερα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:


  • Δύο (2)... "ημεδαπών" ηλικίας 67 και 74 ετών, καθώς έπειτα από επιτόπιους ελέγχους συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ σε μετρητές παροχής ρεύματος που αντιστοιχούν σε ακίνητα στη Μενεμένη και στους Αμπελόκηπους αντίστοιχα, με συμβεβλημένους τους ανωτέρω, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ρευματοκλοπής συνολικής χρηματικής αξίας που ξεπερνά τις 5.000 ευρώ. Οι προαναφερόμενες περιπτώσεις έλαβαν χώρα από  Οκτώβριο του 2016 έως Νοέμβριο 2017 για τον πρώτο και από Φεβρουάριο 2017 έως Ιανουάριο 2020 για τον δεύτερο.


  • Δύο (2) "ημεδαπών" ηλικίας 33 και 39 ετών, οι οποίοι διέρρηξαν στους Αμπελόκηπους κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.


  • 45χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2023 σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Μενεμένη, εφοδίασε αυτοκίνητο με καύσιμα και αποχώρησε χωρίς να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο.


  • 24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στα ΚΤΕΛ Μακεδονία, αφαίρεσε με τη χρήση σωματικής βίας από γυναίκα, ένα κινητό τηλέφωνο.


  • Αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιούλιο του 2022 στους Αμπελόκηπους αφαίρεσε πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου.


  • Δύο (2) "ημεδαπών" ηλικίας 24 και 17 ετών, καθώς προέκυψε ότι το Δεκέμβριο του 2022 διέρρηξαν τις πόρτες σταδίου των Αμπελοκήπων και αφαίρεσαν επτά (7) αλουμινένιες ποδοσφαιρικές εστίες, οι οποίες βρέθηκαν σε δημόσιο χώρο όπισθεν οικίας των ανωτέρω.


  • 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος το Νοέμβριο του 2022 στο Δενδροπόταμο, διέρρηξε μονοκατοικία και αφαίρεσε μία (1) τηλεόραση.


  • Νεαρού ημεδαπού, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2022 στους Αμπελόκηπους, εισήλθε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, προφασιζόμενος τον ένοικο διαμερίσματος οικοδομής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από την τσάντα ενοίκου το πορτοφόλι της που περιείχε χρηματικό ποσό και μία (1) κάρτα τράπεζας, με την οποία πραγματοποίησε τρεις (3) συναλλαγές σε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών.