24.2.23

Στη Θεσσαλονίκη, στην Ισραηλιτική Κοινότητα και το Εβραϊκό Μουσείο αξιωματικοί του Ισραήλ μετά τα κοινά γυμνάσια στη Βόρεια Ελλάδα

 

Αποστολή 160 αξιωματικών του Ισραηλινού Στρατού Ξηράς, που βρισκόταν στη Β. Ελλάδα στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις, επισκέφθηκε προ ημερών την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΙΚΘ, η επίσκεψή τους ξεκίνησε από το Νεκροταφείο, με μια σύντομη και συγκινητική τελετή που έλαβε χώρα στο Μνημείο Πεσόντων του πολέμου ’40-41, κατά την οποία απέδωσαν τιμές στη μνήμη του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, του πρώτου Έλληνα ανώτερου αξιωματικού που έπεσε στο αλβανικό μέτωπο, (Καταγομένου εκ Χαλκίδος)

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Λάζαρος Σεφιχά, ο ταξίαρχος Βασίλειος Τσάμης – εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ και ο συνταγματάρχης Παύλος Ανδρικόπουλος.

Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τη Συναγωγή Γιαντ Λεζικαρόν και τη Συναγωγή Μοναστηριωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα