10.2.23

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» του Καλίν στον Μητσοτάκη για τη στήριξη της Ελλάδας


 Τις ευχαριστίες της Τουρκίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και στενότατος σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, για τη στήριξη που παρέχει η χώρα μας μετά τους φονικούς σεισμούς.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο μήνυμα στο Twitter του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους τους καταστροφικούς σεισμούς, ο Ιμπραήμ Καλίν απάντησε γράφοντας: «Κύριε πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας».

Το μήνυμα στο Twitter από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας και στενότατο σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο πρωθυπουργός είχε κάνει μία ανάρτησή του στα τουρκικά η οποία ανέφερε: 

«Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν».

Σημειώνεται πως και χθες ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες δήλωσε πως η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό των δύο λαών που επλήγησαν από τον σεισμό.


«Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής διεξάγεται στην σκιά του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και την Συρία. Θέλω να εκφράσω ακόμη μια φορά την οδύνη μου εκ μέρους ολόκληρου του ελληνικού λαού για τις τραγικές απώλειες και να επαναλάβω ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό των δύο λαών, όπως ήδη έχει κάνει με παροχή άμεσης βοήθειας για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια αλλά και με την παροχή σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας για να στηριχθούν ενδεχομένως και εκατομμύρια άνθρωποι που θα βρεθούν το επόμενο διάστημα χωρίς σπίτια», ανέφερε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «θα είμαστε στην πρώτη γραμμή προκειμένου να οργανωθεί εδώ στις Βρυξέλλες μια διάσκεψη δωρητών έτσι ώστε να βρεθούν πρόσθετοι οικονομικοί πόροι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών».

https://www.kathimerini.gr