19.2.23

Έβρος: Ξανανοίγουν τα τέσσερα κέντρα για τους νεοσυλλέκτους


 Οι έντονες πιέσεις της τοπικής κοινωνίας του Έβρου προς το αρμόδιο υπουργείο και τους φορείς της περιοχής έφεραν αποτελέσματα, αφού ξανανοίγουν και θα λειτουργήσουν εκ νέου στον Έβρο, τα τέσσερα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από τον 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου, τα οποία έκλεισαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αναδημοσίευση: Εφημερίδα Δημοκρατία, 18 Φεβ. ’23.

Αυτό αποφασίστηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν υπάρξει από πάρα πολλές πλευρές, ακόμη και από στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν έγινε γνωστή πριν από δυόμισι μήνες η απόφαση κατάργησης τους.

Τότε, οι τέσσερις δήμαρχοι του Έβρου είχαν στείλει κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και παράλληλα συναντήθηκαν μαζί του στην Αλεξανδρούπολη.
Ο υπουργός δεσμεύθηκε να επανεξετάσει το ζήτημα και να γίνει αναστολή της εφαρμογής της συγκεκριμένης απόφασης.

Η απόλυτα θετική εξέλιξη που υπήρξε μετά τις αντιδράσεις δείχνει ότι τήρησε την υπόσχεση του, αφού μπορεί για την κατάταξη της 2023 Α’ ΕΣΣΟ, που έγινε από 16 έως 19 Ιανουαρίου, να μην προλάβαιναν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και τα 4 Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στον Έβρο να μη λειτούργησαν, αλλά τώρα τον Μάρτιο θα παρουσιαστούν και πάλι στον νομό Έβρου οι νεοσύλλεκτοι της 2023 Β’ ΕΣΣΟ.

Η απόλυτη ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας εκφράστηκε και μέσω παρεμβάσεων των δημάρχων, αφού πλέον θα πάρουν ζωή τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων και θα συνεχιστεί η λειτουργία 4 Κέντρων Κατάταξης σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου, καθώς πέραν των άλλων, η παρουσία εκατοντάδων στρατιωτών από την πρώτη στιγμή που παρουσιάζονται να υπηρετήσουν τη θητεία τους τονώνει και την τοπική κοινωνία, κάτι που τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτή η ευαίσθητή εθνικά περιοχή.

Τα καταστήματα εστίασης των τεσσάρων αυτών περιοχών του Έβρου αναμένεται να τονωθούν οικονομικά, αφού οι νεοσύλλεκτοι και τα μέλη των οικογενειών τους γεμίζουν τα μαγαζιά κατά τη διάρκεια της μικρής -έστω- θητείας στο κέντρα νεοσυλλέκτων.

https://www.proelasi.com