16.2.23

Η Ιαπωνία διπλασιάζει την επικράτειά της: 7.500 νέα νησιά προστίθενται με τους ψηφιακούς χάρτες στην υφαιστειογενή χώρα [video]

Iαπωνία η λίμνη Χοκάιντο Image by cinderella8751 from Pixabay

---Δεν διεκδικεί τα Δωδεκάνησα !!!

Juan

Δεν μπορεί να είναι εύκολο να μετρήσει κανείς τον αριθμό των νησιών της Ιαπωνίας που είναι διάσπαρτα σε μια έκταση άνω των 370.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε μια χώρα που υπόκειται τακτικά σε ηφαιστειακή δραστηριότητα και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ενώ η Ιαπωνία έχει δει το σχηματισμό νέων νησιών και την αθόρυβη εξαφάνιση κάποιων άλλων, οι γεωγράφοι είπαν ότι οι επίσημες στατιστικές που δείχνουν ότι αποτελείται από περίπου 6.000 νησιά είναι πολύ μακριά από το όριο.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ψηφιακής χαρτογράφησης, οι γεωγράφοι θα ανακοινώσουν σύντομα ότι ο αριθμός των νησιών της Ιαπωνίας είναι στην πραγματικότητα διπλάσιος από τον προηγουμένως αναγνωρισμένο αριθμό, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Στην πρώτη έρευνα αυτού του είδους για 35 χρόνια, η Αρχή Γεωχωρικών Πληροφοριών της Ιαπωνίας συγκέντρωσε συνολικά 14.125 νησιά – 7.273 περισσότερα από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως.

Το κυβερνητικό όργανο, το οποίο πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα ευρήματά του εντός των επόμενων εβδομάδων, είπε ότι οι νέες πληροφορίες είναι απίθανο να αλλάξουν το μέγεθος του εδάφους ή των χωρικών υδάτων της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η δημόσια αρχή ξεκίνησε τη νέα μελέτη μετά την κριτική ότι τα προηγούμενα δεδομένα ήταν ξεπερασμένα, πράγμα που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των νησιών θα μπορούσε να είναι δραματικά υψηλότερος.

Ένας βουλευτής του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησε επανακαταμέτρηση, λέγοντας στο κοινοβούλιο το 2021 ότι «η ακριβής κατανόηση του αριθμού των νησιών… ήταν προς το εθνικό συμφέρον».

Στην τελευταία έρευνα, που κυκλοφόρησε το 1987 από την ακτοφυλακή, χρησιμοποιήθηκαν χάρτινοι χάρτες για την καταμέτρηση νησιών – που ορίζονται ως χερσαίες μάζες με περιφέρεια τουλάχιστον 100 μέτρων – με αποτέλεσμα τον προηγουμένως αποδεκτό αριθμό των 6.852.

Στην πιο πρόσφατη μελέτη, οι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν το ίδιο κριτήριο μεγέθους, αλλά μέτρησαν νησιά χρησιμοποιώντας ψηφιοποιημένους χάρτες και διασταύρωσαν τις πληροφορίες με προηγούμενες αεροφωτογραφίες και άλλα δεδομένα για να αποκλείσουν την τεχνητά ανακτημένη γη.

Ορισμένοι από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας περιλαμβάνουν τεράστιους αριθμούς νησιών. Ο βόρειος νομός Χοκάιντο – ένα από τα τέσσερα κύρια νησιά, μαζί με το Χονσού, το Σικόκου και το Κιουσού – έχει 1.473, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ενώ το Ναγκασάκι στα νοτιοδυτικά έχει 1.479.

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα / https://hellasjournal.com/