20.2.23

Νέος ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας: Πληροφορίες για κατάρρευση κτιρίων [videos] Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στις 19.04 (ώρα Ελλάδας, 20.04 ώρα Τουρκίας), στην νότια επαρχία Χατάι, μία από τις περιοχές που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

  • Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην τοποθεσία Ντεφνέ, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, σε απόσταση 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας στην Τουρκία και 70 χλμ. βόρεια της Λατάκιας στη Συρία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 10 χλμ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια στην Αντιόχεια και άλλοι ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Σύμφωνα με το Reuters, σωστικά συνεργεία στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου ελέγχουν για το εάν ο νέος σεισμός έχει προκαλέσει νέες καταστροφές στις πληγείσες περιοχές.

  • Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κάποιων κτιρίων που είχαν υποστεί ζημιές, αλλά δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα.

Οι τουρκικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερους από 6.000 μετασεισμούς.