24.2.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυτόφωρες συλλήψεις (5) ατόμων για κλοπές και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

 


Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών. 


Στο πλαίσιο των περιπολιών αυτών, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί  των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, καθώς και της ΟΠΚΕ Ημαθίας προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις πέντε (5) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος. (ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΩΝ)


Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

  • 1- 66χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Συγκεκριμένα, σε καταστήματα εξοπλισμών εστίασης ιδιοκτησίας του εντοπίσθηκαν επαγγελματικά ψυγεία, τα οποία διέθετε προς πώληση και σύμφωνα με καταγγελία 60χρονου αλλοδαπού, ιδιοκτήτη καταστημάτων ειδών εστίασης, είχαν κλαπεί από καταστήματα και εταιρεία ιδιοκτησίας του, στις περιοχές Τούμπας, Πυλαίας και Καλαμαριάς. 

Σημειώνεται ότι για τις κλοπές, που έλαβαν χώρα από τον Οκτώβριο του 2022 έως 13-02-2023, ο παθών υπέβαλε έγκληση σε βάρος του... υιού του και συνεργών του.


  • 2- 55χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη, διότι με χρήση αυτοσχέδιου εργαλείου αφαίρεσε κέρματα από παγκάρι Ιερού Ναού στην περιοχή της Πυλαίας. 


Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί των αρμόδιων, κατά περίπτωση, Τμημάτων Ασφαλείας, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.