6.1.23

Ρωσική εκδίκηση για την Makeevka: Κτύπημα “on air” στην γαλλική TV – 100 νεκροί Ουκρανοί και ΝΑΤΟϊκοί σύμβουλοι- Kαταστράφηκαν 8 συστήματα HIMARS & RM-70!



Σε πυραυλικό μπαράζ μεγάλης ισχύος προχώρησε η Ρωσία ως αντίποινα για τις εκατόμβες νεκρών Ρώσων στρατιωτών στην Makeevka.

Οι Γάλλοι παρακολούθησαν ζωντανά την καταστροφή βάσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων γεμάτη με πράκτορες της CIA-MI6 και συστήματα MLRS HIMARS και RM-70.

Ο βομβαρδισμός έγινε στον αέρα της γαλλικής τηλεόρασης. Ρωσικός πύραυλος έπληξε το ξενοδοχείο «Man» ενώ ένας δεύτερος το “το Παλάτι του Πάγου” γνωστό ως “Ice Arena” στην Druzhkovka ( Ντρούζκοβκα). Ακολούθησε και τρίτο κτύπημα εναντίον του σιδηροδρομικού σταθμού.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν δευτερογενείς εκρήξεις πυρομαχικών που ήταν είχαν αποθηκευτεί στην βάση.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι έπληξαν συγκέντρωση ουκρανών στρατιωτικών και δυτικών στρατιωτικών συμβούλων.

Η επίθεση καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι μέσα στο κατεστραμμένο κτίριο υπάρχει μεγάλος αριθμός στρωμάτων, ένδειξη ότι φιλοξενούσαν μεγάλο αριθμό στρατιωτών.

Δείτε βίντεο από το ρωσικό κτύπημα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:11

Βίντεο: Κτύπημα από διαφορετική οπτική γωνία

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:09

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ουκρανικό κλιμάκιο που μετέφερε HIMARS 

“Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το στρατιωτικό κλιμάκιο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που μετέφερε δύο MLRS HIMARS και τέσσερων RM-70, καθώς και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών” αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές και προσθέτουν:

“Το χτύπημα έγινε τη στιγμή που το κλιμάκιο με τα MLRS έφτασε στον σταθμό Druzhkovka στο Ντονέτσκ. Ο οικισμός αυτός βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Την στιγμή της πυραυλικής επίθεσης απαθανάτισε η κάμερα του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού TMC, ο ανταποκριτής του οποίου μόλις είχε βγει σε ζωντανή σύνδεση.

Η έκρηξη δεν κατέστρεψε μόνο στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό προσωπικού. Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Druzhkovka έχουν ήδη ξεπεράσει το όριο των 100 ατόμων. Τονίζεται ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι τελικός.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, στο Druzhkovka, ως αποτέλεσμα του χτυπήματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταστράφηκε το κτίριο της πάγου αρένας «Altair», όπου βρίσκονταν ουκρανικά στρατεύματα.

Μια άλλη πληροφορία αναφέρει πως χτυπήθηκε το ξενοδοχειακό συγκρότημα «MAN». Πιθανώς, η Ρωσία εξαπέλυσε πολλαπλά πυραυλικά κτυπήματα  σε πολλές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Βίντεο: Η  “Ice Arena” στην Druzhkovka μετά το χτύπημα της Ρωσίας

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:27

Η Μόσχα επιβεβαιώνει επίσημα την καταστροφή HIMARS

Λίγο αργότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την καταστροφή ξένου εξοπλισμού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ρωσική αναφορά:

“Ο ρωσικός στρατός έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό Druzhkovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, καταστρέφοντας οβίδες και στρατιωτικό εξοπλισμό ξένης παραγωγής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων  συμπεριλαμβανομένων δύο συστημάτων  HIMARS” δήλωσε ο Igor Konashenkov, επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Ως αποτέλεσμα των πυραύλων και των αεροπορικών επιδρομών εναντίον συσσώρευσης στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Druzhkovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, καταστράφηκαν τα ακόλουθα:

-δύο εκτοξευτές συστημάτων MLRS HIMARS που κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες

-τέσσερα πυραυλικά συστήματα RM-70 Vampire Τσεχικής παραγωγής

-περισσότερες από 800 ρουκέτες για πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης

-έξι αυτοκίνητα, καθώς και έως και 120 ουκρανοί στρατιωτικοί», είπε ο Konashenkov σε ενημέρωση την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο ακόμη εκτοξευτές HIMARS καταστράφηκαν σε θέσεις βολής κοντά στο Kramatorsk (Ντονέτσκ).

«Στις περιοχές της πόλης Artemovsk (DPR) και του χωριού Chervona Dibrova (LPR) καταστράφηκαν τρία συστήματα πυροβολικού των ΗΠΑ σε θέσεις βολής

Επιπλέον, δύο ουκρανικά “Grad” καταστράφηκαν στην περιοχή Ντονέτσκ και Χάρκοβο και δύο συστήματα D-30 στην περιοχή Ζαπορίζιε», δήλωσε ο Konashenkov.

Βίντεο από τον βομβαρδισμό

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:14

“Κτυπήθηκαν θέσεις ξένων στρατιωτικών συμβούλων”

Παράλληλα, οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο από το κτύπημα στο ξενοδοχείο Alfavito στο κέντρο του Κιέβου.

Ρωσικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι “βομβαρδίστηκε το ξενοδοχείο στην περιοχή Pechersky του Κιέβου, όπου βρίσκονταν ξένοι στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Ο βομβαρδισμός έγινε στις 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό είναι το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Alfavito στην περιοχή Pechersky, κοντά στο «Ukraine Palace» στην οδό Predslavinsky”.

Πρόκειται για τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει εδώ το WarNews247.

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία ετοιμάζει κάτι “πολύ μεγάλο”: Έπληξε βάση ΝΑΤΟϊκών συμβούλων & μισθοφόρων – Πυραυλικά κύματα με 400 πυραύλους & drones σε 3 ημέρες

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:24

Δείτε εικόνες από το κτύπημα