8.1.23

Ο Ζεμενίδης απάντησε στον κ. Συρίγο για τα F-16 που απαιτεί ο Ερντογάν: Ανοησίες, δεν εκφράζει τη θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας (video)

Από πότε ένας υφυπουργός παιδείας εμπλέκεται με τέτοια θέματα; Έχει τακτοποιήσει όλα τα της παιδείας και δεν ξέρει με τι άλλο να ασχοληθεί; Να εφαρμόσει το "σιγαν κρείττον εστί του λαλείν" 
Juan

 Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας της Ελλάδας, καθηγητή Άγγελου Συρίγου αναφορικά με την απόκτηση των αμερικανικών F 16 από την Τουρκία, προκάλεσαν θυμό και οργή στην Ομογένεια της Αμερικής.

Επίσης υπήρξε ενόχληση και από το περιβάλλον του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας να παγώσει η αγοραπωλησία των μαχητικών F-16. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το περιβάλλον του γερουσιαστή ζήτησε διευκρινίσεις από την Αθήνα και τις έλαβε.

Όπως είναι γνωστό, οι Ελληνοαμερικανοί αγωνίζονται εδώ και χρόνια προκειμένου ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν να μην πάρει στα χέρια του ούτε ένα αμερικανικό όπλο, ειδικά όμως τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16. Θυμίζουμε επίσης ότι η Ομογένεια, με τη βοήθεια του Ρόμπερτ Μενέντεζ, ήταν αυτή που σταμάτησε την απόκτηση των F-35, από την κατοχική Τουρκία, λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος S-400.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Συρίγος ισχυρίστηκε με τις δηλώσεις του πως είναι «προς το συμφέρον της Ελλάδας να δώσει η Αμερική τα F-16 στην Τουρκία»! (ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ)

Η δήλωση αυτή προκάλεσε και τη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Συρίγος είναι “λαγός” του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη…

Μετά την κατακραυγή, ο υφυπουργός Παιδείας έστειλε απάντηση (ΕΔΩ) στον Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος έγραψε τη γνώμη του (ΕΔΩ) για το θέμα που δημιουργήθηκε.

Ο αρθρογράφος της Hellas Journal, σημείωνε χαρακτηριστικά: Αγαπητέ Άγγελε, και τι να πούμε τώρα στον γερουσιαστή Μενέντεζ; Ότι κάνει λάθος να επιμένει στο πάγωμα της πώλησης των F-16 στους Τούρκους;

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Hellenic Leaders (HALC) Έντι Ζεμενίδης απάντησε στον κ. Συρίγο μιλώντας στη δημοσιογράφο του OPEN, Αλεξία Τασούλη.

Ο κορυφαίος παράγοντας της Ομογένειας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις του κ. Συρίγου, λέγοντας μάλιστα ότι «τέτοια πράγματα ακούγονται μόνο από πράκτορες της Τουρκίας»!

Ο κ. Ζεμενίδης είπε και κάτι άλλο: Ότι απ’ ότι γνωρίζει από νομοθέτες και αξωματούχους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δεν συμφωνούν με τη θέση που εξέφρασε ο κ. Συρίγος. Πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο…

https://hellasjournal.com/

(Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)