7.1.23

Περίεργη δήλωση του Άγγελου Συρίγου για τα F-16 που απαιτεί να αγοράσει ο Ερντογάν: Να τα πάρει, υποστηρίζει… “Είναι λαγός του Μητσοτάκη” ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ… (video)


 Με αφορμή τις δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί λίγο-πολύ ότι αυτός έβαλε μπροστά τον υφυπουργό Παιδείας για να εκφράσει θέση υπέρ της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία!

«Η επικίνδυνη πολιτική του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ. Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωση του.

Ο κ. Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε μία κουβέντα που έχει εξοργίσει και την Ομογένεια, η οποία αγωνίζεται για να σταματήσει αυτή την αγορα των F-16, στην Τουρκία. Ότι, δηλαδή, “θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας”».

Η δήλωση του προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, η οποία υποστηρίζει την προσπάθεια του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ για να παγώσει “για πάντα” αυτή η αγορά των αμερικανικών μαχητικών από την Τουρκία

Συγκεκριμένα είπε:

«Εμείς θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16. Όχι τώρα, σε βάθος χρόνου. Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση. Φανταστείτε μια Τουρκία, η οποία έχει ρωσικά οπλικά συστήματα… δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει κανένας στην επιθετικότητά της έναντι ημών. Ενώ τώρα, συγκρατείται ως έναν βαθμό. Παράλληλα όλο αυτό το εμπάργκο όπλων που υπάρχει, μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε το χάσμα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη δεκαετία, στα αμυντικά μας συστήματα», δήλωσε ο κ. Συρίγος.

Επιπλέον, εμφανίστηκε βέβαιος, ότι οι ΗΠΑ, δεν θα καταλήξουν σε απόφαση για την Τουρκία και τα f-16, πριν από τις προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα.

«Δεν θα του κάνουν αυτό το δώρο του Ερντογάν. Θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις τουρκικές εκλογές και αφού ολοκληρωθούν θα δουν ποια θα είναι η επόμενη κατάσταση και θα προχωρήσουν», ανέφερε ο κ. Συρίγος.

Η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τις δηλώσεις του κ. Συρίγου σχετικά με τα F16 και την Τουρκία αναφέρει τα εξής:

Τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έθεσε στη Βουλή το θέμα της πώλησης F16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να το θέσει στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να αποδεχθεί το αίτημα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα γιατί δήθεν δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης F16 στην Τουρκία. Και βέβαια λίγες ημέρες αργότερα δεν τόλμησε καν να θέσει το θέμα δημόσια στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας κ Συρίγος, ως λαγός του κ Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι “θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας”.

Η επικίνδυνη πολιτική του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της.

https://hellasjournal.com/