6.1.23

« ΚΑΘΙΣΤΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΑΧΡΟΝΙΑΓΑ» UPD με σχόλιο του συνεργάτου μας συγγραφέως Αντώνη Αντωνά

Πόσους "πυραύλους" (;) μπορεί να κατασκευτάσει ο Τούρκος;
Ξέρει για τους υπέρ αρκετούς  πυραύλους αέρος- εδάφους των αεροσκαφών μας
που  με άνεση φτάνουν στη Άγκυρα, αν και υπάρχουν πολλοί πιο   ενδιαφέροντες στόχοι 
και μάλιστα πολύ πιο κοντα ;
Juan
 

                             Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων* 

«Καθίστε φρόνιμα αχρόνιαγα γιατί θα σας ρίξω  Ταιφούν» μας απειλεί ο «μπαμπάς»  Ερντογάν και εμείς εκτελούμε φοβισμένα   τις  εντολές του . Που καταντήσαμε; Μόνο στον  Καραγκιόζη βλέπαμε τέτοιες καταστάσεις

 Η ανίκανη και φοβική  πολιτική μας ηγεσία από τη Μεταπολίτευση πάσχει από τουρκολαγνία  . Πίστεψε στην Ελληνοτουρκική φιλία , ανακήρυξε  μονομερώς   «στρατηγικό εταίρο την Τουρκία»στήριξε  την ένταξη της στην Ε.Ε , ο ΓΑΠ  χόρεψε  ζεϊμπέκικα,   ο Κώστας έκανε κουμπαριές, ο Σημίτης διέλυσε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα  και όλες οι κυβερνήσεις αρνήθηκαν να εκμεταλλευτούν τον ενεργειακό μας πλούτο .

Η Τουρκία δεν σταμάτησε το Οθωμανικό όραμα Δέχθηκε   σαν προσωρινό  το καθεστώς της Λοζάνης. Με την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο  το 1974  έθεσε φανερά τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και στη Θράκη  .  Οι  δικοί μας ξενόδουλοι ηγέτες   αγνόησαν τα μακροπρόθεσμα Ελληνικά  συμφέροντα  προς όφελος των κομματικών τους  συμφερόντων και  των τοιούτων του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ευρώπης .  Με  τις συνεχείς υποχωρήσεις (αναβολή επεκτάσεως των Χ.Υ στα 12Ν.Μ καθορισμό  ΑΟΖ  ανοχή στις παραβιάσεις του Ε.Χ κσι των Χ.Υ)    μας  οδήγησαν  σε κατάσταση κράτους «μειωμένης κυριαρχίας»

Με καθυστέρηση μισού αιώνα  μόλις τώρα άρχισαν οι ανίκανοι πολιτικοί μας κάποια κινητοποίηση(ενίσχυση των Ε.Δ σύναψη συμμαχιών ,οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία και μερικώς με Αίγυπτο)

Η Τουρκία  μας έβαλε υπό ομηρία με την αναβάθμιση των  αστήρικτων  διεκδικήσεων  της  και της πολεμοχαρούς ρητορικής  όχι μόνο στην Κύπρο , Αιγαίο , και     Θράκη αλλά τώρα στην Κρήτη και το Ιόνιο  , θέτοντας την Ελλάδα σε μια πρωτοφανή στα διπλωματικά χρονικά ομηρία ωσάν να είμαστε «προτεκτοράτο». Πολύ αργά το φοβικό μας πολιτικό σύστημα κατάλαβε την Τουρκική περικύκλωση και άρχισε βραδέως να ευαισθητοποιεί τα εθνικά του αντανακλαστικά   

Επικαλούνται  το Διεθνές Δίκαιο  και το τοιούτο της Θάλασσας  χωρίς να το εφαρμόζουν για την επέκταση των Χ.Υ και  της  ΑΟΖ ,  με αποτέλεσμα να το έχουν αποδυναμώσει.

Εγκαταλείψαν  επί δεκαετία  τις Ε.Δ στο έλεος των Μνημονίων  και των δανειστών   

Αδρανοποίησαν την Πολεμική μας Βιομηχανία, παρότι ξοδεύουμε το 2,5% του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς και πρόσφατα αγοράσαμε οπλικά συστήματα αξίας $ 14 δισ. η  αμυντική μας βιομηχανία δεν κέρδισε ούτε ένα ευρώ,  ενώ η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία  που άρχισε μετά από εμάς  φέτος  έκανε  εξαγωγές  $  4 δισ  .

 Δεν  οργάνωσαν  Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για την χάραξη Εθνικής Στρατηγικής , διαχείριση των κρίσεων και ψυχολογικών επιχειρήσεων, δεδομένου ότι  το Τουρκικό    δόγμα   είναι πάγιο και πολεμικό  και δεν πρόκειται να αλλάξει με τις αλλαγές καθεστώτων. Συζητούν στα ΜΜΕ για ανοησίες και σκάνδαλα. αντί να  ασχολούνται με  θέματα  ενίσχυσης της άμυνας  του έθνους και της οικονομίας μας όπως :

 1/ Χαλύβδωση του φρόνηματος , με την υιοθέτηση  στρατιωτικής εκπαίδευσης( νέων –νεανίδων) από τα σχολεία και με  αφανή προετοιμασία να  φθάσουμε στο ανώτατο επίπεδο   ετοιμότητος Ε.Δ -Λαού απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα  

2/ Κήρυξη Πανεθνικού  συναγερμού του απανταχού Ελληνισμού και Φιλελλήνων, αναθέτοντας αποστολές(Παροχή πληροφοριών , Ψυχολογικού πολέμου, παροχή ειδικών τεχνικών γνώσεων κ.α)

3/ Απαίτηση  από  συμμάχους  και εταίρους πέραν των ευχολογίων  και της αμφισημίας των να πάρουν σαφή θέση έναντι της Τουρκικής απειλής. Ιδιαίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ    να σταματήσει  το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου γιατί έτσι φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο και θα χάσει  και τους δύο.

  4/ Δέσμευση κομμάτων  στις προσεχείς εκλογές  στην άμυνα των ζωτικών μας συμφερόντων ( νησιών Αιγαίου-ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος-Κύπρου-επέκταση Χ.Υ στα 12 Ν.Μ, Θράκη , εξόρυξη υδρογονανθράκων  κ.α)

5/ Διάλυση των αντεθνικών ΜΚΟ χωρίς καθυστέρηση

6/ Αλλαγή του δόγματος της παθητικής αμύνης ώστε σε περίπτωση   τουρκικής προετοιμασίας επιθέσεως να εφαρμόσουμε ενεργητική άμυνα και προληπτική επίθεση (5/1/23)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

 

(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)

___________________________________________________

 

Τα εξαιρετικά άρθρα του τιμημένου Στρατηγού Κ. Κωνσταντινίδη, τα κοινοποιούμε και στους εκατοντάδες προσωπικούς μας αποδέκτες. Για το  άρθρο του "ΚΑΘΙΣΤΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΑΧΡΟΝΙΑΓΑ",  όταν κοινοποιήθηκε μερικοί αποδέκτες μας ρώτησαν τι σημαίνει η λέξη ... "αχρόνιαγα", την οποία και εγώ και οι συνεργάτες μου, υπολογίσαμε ότι μάλλον κακή έννοια είχε ... χωρίς χρόνια. κοψοχρονιά κλπ., αλλά ολοκληρωμένη ερμηνεία δεν δώσαμε..
Ρωτήσαμε λοιπόν τον φίλο Στρατηγό, ο οποίος εκτός των άλλων και λαογραφική παιδεία έχει και ο οποίος άμεσα απάντησε...
"Καλημέρα και χρόνια πολλά
Ήταν μια "κατάρα" που έλεγαν μερικές μάνες στα παιδιά τους ... (Μάλλον στα άτακτα, που θυμώνουν τις ταλαίπωρες μάνες τους)
που σημαίνει "να μην κλείσεις χρόνο.                                              Ευχαριστούμε θερμά Στρατηγέ, που μας διδάσκεις αεί γηρασκόμενους και ευχόμαστε στον νεοσουλτάνο Ερντογάν να έχει την ίδια τύχη και ως κακός καλικάντζαρος μετά τα Φώτα να εξαφανισθεί με τους όμοιους του...                                                    Επ ευκαιρία της Άγιας Γιορτής των Θεοφανείων, αφιερώνω το πιο κάτω λαογραφικό μου ...

Φέτος οι ευχές δεν θα βασιλέψουν,/ οι γιορτές μας δεν μεσουρανούν/ οι απειλές της Τουρκιάς είναι κυρίαρχες/ τα στολίδια φαντάζουν φτωχικά/ και αν το φως των Θεοφανείων μας φωτίσει ξανά/ οι άνθρωποι θερμά δεν θα το καλωσορίσουν/ η αισιοδοξία τους και πίστη τους όμως ας μην τελέψουν/ Το κλίμα το βαρύ ομως θα αλλάξει/ ο χρόνος κυλάει σαν ποτάμι/ παρασέρνει την θλίψη με μένος/ και σαν τροχός που γυρίζει/ φέρει επιτέλους το αίσιο τέλος./ Ο Θεός δεν μας εγκατέλειψε/ και σαν λάμψουν τα αστέρια/ τα φωτισμένα μας πρόσωπα/ θα κουρνιάσουν ενωμένα εκεί/ στην μεγάλη θαλπωρή της χαρά ….
Τούντους τζιαιρούς τους μαυροσκότεινους,/ που ζήσαμε τζιαι ακόμα ζούμε,/ τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά,/ τ΄ άγια φώτα του Ιησού τη βάπτιση,/ ας μας φωτίσουν τζιαι αναβαπτίσουν τουλάχιστον,/σήμερα τον δρόμο μας να βρούμε./ Μ΄ ευτζιές τα Φωτοκάλαντα όλοι να ευχηθούμε,/ χαρούμενα μηνύματα να πάρουμε, να δώσουμε,/ πως εν τα Θεοφάνεια ανθρώπου ευτυχία,/ τζιαι με το φως το άγιο θα δώσουν,/ εις τον άνθρωπο θεία σωτηρία,/ που κάθαρση κάνει στις ψυσιές τζιαι δίνει ευημερία.
Σήμερα που πήε ο Χριστός με εντολή πατέρα,/ στον Ιορδάνη ποταμό να βαπτιστεί από τον Ιωάννη,/ μεγάλο θαύμα έγινε που δεν εξαναγίνει./ Οι ουρανοί φωτίστηκαν τζιαι ως Άγιο Πνεύμα/ εβκήκε περιστέρι, που εις τον κόσμο ούλλο μήνυσε/ πως εν Ιορδάνη εβαπτίσθηκε Ιησούς, υιός Κυρίου,/ που στην οικουμένη φώτιση τζιαι ειρήνη θε να δώσει …/ και στην Κύπρο μας την ταλαίπωρη ΛΕΥΤΕΡΙΑ να φέρει …
Ούλλα τα μύρια τα κακά να ξαφανιστούσιν/ τζιαι οι καλοί οι άνθρωπο να εξαγνιστούσιν …./ Και πάσα ούλλα τα κακά να φύουσιν,/ μαζί με τους κακούς τους καλικαντζάρους, βαρβάρους εκ Τουρκίας,/ να πάσιν εις τ΄ανάθεμα και την αποδημία.
Με ευλογία του Χριστού, ο άνθρωπος στον τόπο του πρέπει να ριζώνει, ποτέ του τόσο εύκολα να μην τα παραδώνει. Αλύγιστος να στέκεται, την γη του να γλυτώνει και αν τυχόν την σκλάβωσαν να την απελευθερώνει.

Χρόνια πολλά Στρατηγέ μας, για να συνεχίσεις με υγεία το ιερό έργο που επιτελείς, εθνικό και θρησκευτικό.
Αντώνης Αντωνάς και συνεργάτες.