29.1.23

Ναύαρχος Β. Μαρτζούκος: Για εμάς καλύτερα να επικρατήσει ο Ερντογάν στις εκλογές- Για ποιους λόγους (Βίντεο)



Μακάρι να επικρατήσει ο Ερντογάν στις εκλογές για εμάς», δήλωσε ο αντιναύαρχος ε.α Βασίλης Μαρτζούκος, στο κανάλι του OPEN,  με τον αντιναύαρχο ε.α. Ιωάννη Μπαλτζώη να προσθέτει πως καλύτερα τον λύκο που ξέρουμε, παρά αυτόν που δεν γνωρίζουμε.

Επίσης, ο κ. Μαρτζούκος ανέφερε πως η Τουρκία απομονώνεται απ’ όλους, ακόμη και από τη Γερμανία και πως θεώρησε ότι μπορεί να αυτονομηθεί από τη Δύση, αλλά δεν της βγαίνει.

Στρατηγός Τζούμης: Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας προβληματίζει την Τουρκία 

Η ανακοίνωση του συμβούλιου εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας δείχνει ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας προβληματίζει την Τουρκία δηλώνει ο Στρατηγός ε.α Κύριος Λάμπρος Τζούμης μιλώντας στην Μάιρα Μπάρμπα και το One Channel. 

Θυμίζουμε ότι ξεκάθαρες απειλές με στόχο την Ελλάδα εξαπέλυσε το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας στην Τουρκία στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 25/1/2023 υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων η Τουρκική ανακοίνωση αναφέρει: «Oποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα γίνει αποδεκτό (...) οι προκλητικές ενέργειες και η ρητορική της Ελλάδας καθώς κι οι εξοπλιστικές της προσπάθειες δεν θα αποφέρουν κανένα όφελος πέρα από την αύξηση της έντασης στην περιοχή μας».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζούμης αναφέρει "Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας είναι δομικός δεν είναι ευκαιριακός, δεν αφορά μόνο τον Ερντογάν. Δηλαδή αν αύριο στις εκλογές έρθει στη θέση του ο Μανσούρ Γιαβάζ, ή ακόμη και ένας μετριοπαθής πολιτικός, όπως ενδεχομένως θεωρούν κάποιοι ότι είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Και στο παρελθόν θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι στις κρίσεις που είχαμε με την Τουρκία στην ηγεσία της ήταν δεν ήταν κάποιος ισλαμιστής με τα χαρακτηριστικά του Ερντογάν.

Ήταν και άνθρωποι καλλιεργημένοι όπως ήταν ο Ετζεβίτ ο οποίος ήταν ποιητής, συγγραφέας, προερχόταν από το κόμμα του Κεμάλ δηλαδή και παρόλα αυτά διχοτόμησε την Κύπρο. (...) δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας όπως επίσης και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιος που θα αντικαταστήσει τον Ερντογάν να βγάλει από το τραπέζι όλα αυτά τα οποία έχει δημιουργήσει. Δηλαδή ποιος θα βρεθεί και θα πει ότι εγώ αύριο το πρωί ξεχνάω το ιδεολόγημα της γαλάζιας πατρίδας ή τουρκολιβυκο σύμφωνο; θα θεωρηθεί το λιγότερο προδότης.

Νομίζω το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδος είναι ένα θέμα το οποίο φαίνεται ότι απασχολεί και προβληματίζει την Άγκυρα και το βλέπουμε καθημερινά είτε μέσα από δηλώσεις είτε μέσα από την προσπάθεια που κάνει με τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκτήσει τα f-16 και το γεγονός ότι το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας ασχολήθηκε με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδος δείχνει νομίζω και τον προβληματισμό που υπάρχει. Στο επιχειρησιακό κομμάτι δεν έχουμε κάτι να φοβόμαστε με από την Τουρκία.

Η Τουρκία είναι μία δύναμη την οποία δεν πρέπει βέβαια να την υποτιμούμε αλλά δεν πρέπει και να την υπέρ τιμούμε. Είμαστε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, έχουμε έναν τακτικό στρατό, οι δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις διακρίνονται για την ποιότητα και το ηθικό και το μοναδικό θέμα το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει επιχειρησιακά, και αποτελεί στοιχείο προβληματισμού είναι τα μη επανδρωμένα τα οποία έχουμε δύο την Τουρκία τα χρησιμοποιεί καθημερινά στις παραβιάσεις παραβιάσεις και ενδεχομένως σε μία σύγκρουση με την Ελλάδα¨. 

https://www.pentapostagma.gr