22.1.23

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι …”ανακάλυψαν” ότι ο Μενέντεζ “έμεινε μόνος του”!!! Ρεπορτάζ για γέλια: Όλοι, εκτός του γερουσιαστή, υπέρ της Τουρκίας!!!

 Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Aksam, κ. Yavuz Atalay, γράφει περί της υποτιθέμενης “μεταστροφής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ έναντι της πώλησης των F-16 στην Τουρκία”, που φυσικά δεν ισχύει. Είναι ψέμα.

Με τίτλο «Η πώληση των F-16 περνάει χωρίς όρους» δημοσιεύεται ανταπόκριση του δημοσιογράφου, ως κεντρικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ. Μεταξύ των άλλων ισχυρίζεται και τα εξής: (Σημειώνουμε ότι αφήνουμε το ρεπορτάζ ως έχει, χωρίς καμία παρέμβαση. Σίγουρα θα γελάσετε)…

  • “ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ”

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η Akşam από πηγές της Γερουσίας και του Κογκρέσου, οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι αντιστάθηκαν στην πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και στα κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, θα πουν “ΟΚ” στο Κογκρέσο.

Θετικά νέα προέκυψαν από τις επαφές του Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου (Çavuşoğlu) στις ΗΠΑ σχετικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η Akşam από πηγές της Γερουσίας και του Κογκρέσου, τα βαριά χαρτιά του Δημοκρατικού Κόμματος γνωστοποίησαν ότι θα εγκρίνουν το πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει την πώληση F-16 στην Τουρκία και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αεροσκαφών, όταν έρθει ενώπιόν τους.

  • Ο MENENDEZ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ (!!!!!!!!)

Το αίτημα της Τουρκίας για το αεροσκάφος είχε ήδη υποστηριχθεί από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις ΗΠΑ. Με την υποστήριξη των Δημοκρατικών, το αποτέλεσμα έφτασε ένα βήμα πιο κοντά.

Με την υποστήριξη των ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, ο γερουσιαστής Bob Menendez, ο Δημοκρατικός που αντιτάχθηκε στην ψήφιση του πακέτου, έμεινε μόνος του.

  • ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΟΙ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Çavuşoğlu, ο οποίος συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν (Blinken) στην Ουάσιγκτον, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση.

Ο Τούρκος ανταποκριτής της εφημερίδας Aksam, Yavuz Atalay. Όπως βλέπετε, δείχνει ότι δίνει ανταπόκριση μέσα από το …Όβαλ Όφις. Φωτογραφία από την εφημερίδα Aksam

Απαντώντας στην πρώτη ερώτηση της εφημερίδας Akşam, ο Çavuşoğlu διευκρίνισε περί των ισχυρισμών ότι οι ΗΠΑ είχαν θέσει ως όρο για την πώληση των F-16 στην Τουρκία να παραιτηθεί η Τουρκία από την ενδεχόμενη επιχείρησή της στη Συρία και να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Λέμε ότι το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16 και η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν συνδέονται και ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ πρέπει να μην τα κάνει να φαίνονται συνδεδεμένα», δήλωσε ο Çavuşoğlu.


Ο αντιπρόσωπος της Akşam στην Ουάσιγκτον Yavuz Atalay ρώτησε τον Çavuşoğlu: «Ο γερουσιαστής Menendez έχει μια επίμονη αντιπολίτευση. Προβλέπετε ότι αυτό μπορεί να ξεπεραστεί;».

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι η αντιπολίτευση του αμερικανικού Κογκρέσου στο θέμα των F-16 θα μπορούσε να ξεπεραστεί εάν η αμερικανική κυβέρνηση παρέμενε αποφασισμένη.

  • Θα αλλάξει στάση ο Menendez;

Ο Bob Menendez, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, έχει τραβήξει την προσοχή με την αντιτουρκική ρητορική του μέχρι στιγμής.

Ο Menendez είχε επαναλάβει ότι θα συνεχίσει να «μπλοκάρει» τη μεταφορά των F-16, ενώ «ενημερωμένη» πηγή στο Politico δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Menendez στον Λευκό Οίκο με θέμα την Τουρκία.

Αναμένεται ότι ο Menendez θα εγκαταλείψει τη στάση του και δεν θα κάνει χρήση των εξουσιών του εάν οι προτάσεις που περιλαμβάνουν την πώληση F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα παρουσιαστούν στο ίδιο πακέτο στη Γερουσία.

ΠΗΓΗ: Aksam, Yavuz Atalay

https://hellasjournal.com