31.1.23

Ανέθεσαν σε τουρκική εταιρεία θα φτιάξει κρίσιμο λογισμικό πληροφοριών στο παγκόσμιο σύστημα του ΝΑΤΟ !!!



 Την ίδια ώρα που η Τουρκία βρίσκεται ουσιαστικά με το ένα πόδι εκτός του ΝΑΤΟ και αυξάνονται οι επικρίσεις για τις σχέσεις της με τη Ρωσία και το Ιράν, η συμμαχία φέρεται να αναθέτει σε μια δική της εταιρεία την ανάπτυξη κρίσιμου λογισμικού.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του trtworld

Η STM, μια τουρκική κρατική αμυντική εταιρεία, ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει δύο μεγάλες συμβάσεις σχετικά με την κατεύθυνση, τη συλλογή, τη διαδικασία, τη διάδοση και τη χρήση πληροφοριών πληροφοριών εντός του ΝΑΤΟ.

Η απόφαση ελήφθη από την Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφοριών του ΝΑΤΟ (NCI Agency), η οποία διαχειρίζεται όλη την απόκτηση, ανάπτυξη και συντήρηση συστημάτων επικοινωνιών και πληροφοριών για τους ηγέτες και τους διοικητές της συμμαχίας.

Η STM κέρδισε τον ανταγωνισμό από πολλές κορυφαίες εταιρείες λογισμικού από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για να δημιουργήσει αυτό που είπε ότι ήταν «ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης λογισμικού που έχει ανατεθεί ποτέ από το ΝΑΤΟ στην Τουρκία».

Η STM και ο Οργανισμός NCI υπέγραψαν δύο συμβάσεις μετά από διαπραγματεύσεις πριν από την ανάθεση σχετικά με τα έργα, με την επίσημη ονομασία Intelligence Functional Services (INTEL-FS 2), σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε το Σάββατο.

«Το λογισμικό που θα αναπτυχθεί από την STM θα υποστηρίζει τις εντολές του ΝΑΤΟ στην κατεύθυνση, συλλογή, επεξεργασία, διάδοση και χρήση πληροφοριών πληροφοριών», ανέφερε η εταιρεία.

«Όλες οι Διοικήσεις του ΝΑΤΟ και οι στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο θα διαχειρίζονται τη ροή πληροφοριών τους μέσω του λογισμικού που θα αναπτύξει και θα εκσυγχρονίσει η STM».

Τα έργα INTEL-FS2 αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τριάμισι χρόνια.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας, χαιρέτισε τις συμφωνίες, για τις οποίες η STM τόνισε ότι είναι «μία από τις μεγαλύτερες συμβάσεις που κέρδισε μια τουρκική εταιρεία από την Υπηρεσία NCI».

Η Türkiye έχει φτάσει στο στάδιο της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων λογισμικού της σε βασικούς διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς, είπε στο Anadolu.

Ο Γενικός Διευθυντής της STM Ozgur Guleryuz είπε στο Anadolu ότι η εταιρεία έχει μακροχρόνια σχέση συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, παρέχοντας λύσεις σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στο λογισμικό και την άμυνα.

Η STM παρέδωσε το NATO Integration Core Project, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της επίγνωσης της κατάστασης στο πεδίο της μάχης, και παρείχε λογισμικό για μονάδες διοίκησης και ελέγχου διαφόρων χωρών στο Αφγανιστάν τα τελευταία 10 χρόνια, είπε.

Η νέα συμφωνία για αυτό το «κρίσιμο λογισμικό» είναι ένα από τα μεγαλύτερα εξαγωγικά έργα που έχει λάβει ποτέ η Τουρκία από το ΝΑΤΟ σχετικά με την ανάπτυξη λογισμικού, υποστήριξε ο Guleryuz.

Με πληροφορίες από trtworld

https://hellasjournal.com