27.1.23

Βουλή: Με 156 ψήφους της ΝΔ απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (videos)


    Αντί για δυσπιστία, επικράτησε η "ευπιστία"  !  ΑΛΕΞ

Με 156 «ΟΧΙ» των βουλευτών της κυβέρνησης και 143 «ΝΑΙ» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, καθώς απουσίαζε ο -ανεξάρτητος πλέον- Ανδρέας Πάτσης.

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας.

Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα, τη δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές.

Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

Νωρίτερα, σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα εδώ είστε κατηγορούμενος και όχι κατήγορος», είπε ο Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, επαναλαμβάνοντας τους χαρακτηρισμούς περί «εγκεφάλου» ενός «εγκληματικού δικτύου με έδρα το Μαξίμου» αλλά και περί «πρίγκιπα που νόμιζε πως θα μένει ανέλεγκτος».

«Η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται», τόνισε από την πλευρά του ο Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «μας θυμίσατε ότι ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να πυροβολεί τη χώρα, να ρίχνει λάσπη και να ποτίζει την κοινωνία με διχασμό, δηλητήριο και ψέματα. Διανθίζοντας σήμερα με πρωτοφανείς προσωπικές ύβρεις εναντίον μου».=

https://www.topontiki.gr

______________________________________

Ανάρτηση Μιχαλη Τσολάκη