30.12.22

Πράκτορες της Μοσάντ ήρθαν στην Αθήνα για τους πυραύλους NLOS και «έδωσαν» υπουργό άσχετο με την Άμυνα!

Πράκτορες της Μοσάντ ήρθαν στην Αθήνα για τους πυραύλους NLOS και «έδωσαν» υπουργό άσχετο με την Άμυνα!

Πρωί – πρωί χτες οι εκπρόσωποι των Ισραηλινών εταιρειών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα του πυραύλων Spike non-line-of-sight (NLOS) επισκέφτηκαν τον ναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών για να ξεκινήσουν επαναδιαπραγματεύσεις καθώς η προς υπογραφή σύμβαση αποδείχτηκε «υπέρβαρη» κατά 45 εκατομμύρια από την αρχική συμφωνία και γι αυτό κόπηκε στο «παρά πέντε».

Είχε προηγηθεί η αυστηρή προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα ανεχτεί «καπέλο» στους εβραϊκούς πυραύλους με αποτέλεσμα το ΚΥΣΕΑ να στρίψει δια του … αρραβώνος και να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.

Η πιάτσα νομίζει ότι το μπλοκάρισμα της εν λόγω σύμβασης οφείλεται στις ενδοκυβερνητικές κόντρες που όντως υπήρξαν μεταξύ υπουργείου Άμυνας και Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών που αντιδρούσε στην σύμβαση με το «καπέλο».

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των Ισραηλινών εταιριών που ήρθαν χτες στην Αθήνα και οι περισσότεροι εκ των οποίων για χρόνια υπηρετούσαν ως πράκτορες της Μοσσάντ, στις κατ ιδίαν επαφές τους έβαλαν και μια άλλη διάσταση που ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα. Υποστήριξαν ότι την επιλογή των υπεργολάβων υπέδειξε νυν υπουργός (όχι ο ΥΕΘΑ) που βρίσκεται σε παραγωγικό πόστο άσχετο με την Άμυνα.

Μάλιστα οι Εβραίοι για να μην χάσουν την δουλεία παραδέχονταν χτες ότι όντως τα οχήματα πάνω στα οποία θα τοποθετηθούν τα πυραυλικά συστήματα είναι υπερτιμολογημένα στην αρχική σύμβαση και γι αυτό είναι έτοιμοι να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων για να ρίξουν το κόστος.

Και κάτι τελευταίο σημαντικό. Οι πρώην πράκτορες της Μοσάντ εκπρόσωποι σήμερα των Ισραηλινών εταιριών εκτός από την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών εθεάθησαν χτες και στην πλατεία Κουμουνδούρου…

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

(Επιμέλεια αναρτήσεως : από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)