26.12.22

National Interest: Γιατί το Ισραήλ δεν θα δώσει στην Ουκρανία το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome

Η χώρα της Μέσης Ανατολής δεν σκοπεύει να διαρρήξει τις σχέσεις με τη Ρωσία στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία

Η Ρωσία μπορεί να αναχαιτίσει και ταυτόχρονα να αποκτήσει την τεχνογνωσία για τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας Iron Dome, επομένως το Τελ Αβίβ δεν είναι πρόθυμο τα προμηθεύσει στον ουκρανικό στρατό – μετά την Ουάσιγκτον, η οποία αποφάσισε να δώσει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot στο Κίεβο.
Τα παραπάνω επισημαίνει ο Αμερικανός ταξίαρχος Jacob Nagel =σε ανάλυσή του στην επιθεώρηση National Interest.
«Το Ισραήλ δικαίως φοβάται ότι εάν αναπτυχθούν αντιπυραυλικές εγκαταστάσεις [στην Ουκρανία], τότε η Ρωσία θα τις καταλάβει στο πεδίο της μάχης», επισήμανε ο ειδικός σε στρατιωτικά ζητήματα.

Παραγωγή και εκπαίδευση

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίε επικαλείται, το ίδιο το Τελ Αβίβ χρειάζεται επείγουσα αναπλήρωση των μονάδων αεράμυνας με «θόλους» με βάση το εν λόγω αντυπυραυλικό σύστημα, η παραγωγή των οποίων απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο.
Επιπλέον, η εκπαίδευση του προσωπικού ικανού να χειρίζεται τέτοιο σύνθετο εξοπλισμό είναι μια μακρά διαδικασία, επομένως το Κίεβο δεν πρέπει να αναμένει άμεσα αποτελέσματα από την απόκτηση ισραηλινών συστημάτων αεράμυνας, γράφει ο Nagel.
Ο στρατηγός πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα της Μέσης Ανατολής δεν σκοπεύει να χαλάσει τις σχέσεις με τη Ρωσία στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία.
Όπως τόνισε σχετικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov , τα δυτικά κράτη που υποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου γίνονται μέρη της σύγκρουσης.
Τόνισε επίσης ότι κάθε φορτίο που περιέχει πυρομαχικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα γίνει νόμιμος στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις.

US House approves $1 billion for Israel's Iron Dome - Times of India
www.bankingnews.grhttps://infognomonpolitics.gr/

Επιμέλεια αναρτήσεως: Μιχάλης Τσολάκης