13.12.22

Δένδιας: Υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας να σταθεί δίπλα σε όσους απειλούνται από γείτονες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο


 

Από το Παρίσι, όπου βρέθηκε για να πάρει μέρος σήμερα στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δήλωσε ότι «η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία, όπως και όλοι οι δυτικοί φίλοι και σύμμαχοί της».

«Τοποθετήθηκα για όσα η Ελλάδα προσφέρει αλλά επίσης και για τις περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος της Ελλάδας, όπως η Οδησσός, η Χερσώνα, η μαρτυρική Μαριούπολη, η Ζαπορίζια», είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Παράλληλα ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, «η Ελλάδα εργάζεται για κάτι πολύ μεγαλύτερο, για κάτι απολύτως απαραίτητο για την εθνική μας επιβίωση: για την επικράτηση στην παγκόσμια κοινότητα ενός αφηγήματος προστασίας της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών. Ώστε κάθε πόλεμος, κάθε απειλή πολέμου, κάθε αναθεωρητισμός να θεωρείται από την παγκόσμια κοινότητα έγκλημα καθοσιώσεως. και να έχει την υποχρέωση η παγκόσμια κοινότητα να σταθεί πάντοτε δίπλα σε αυτούς που απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο».

https://www.kathimerini.gr