6.12.22

Ξανά και ξανά, θλιβερός, μονότονος και μόνος: Ο Μεβλούτ έχει πρωινή βάρδια αθλιότητας και απειλεί επί… του πεδίου

Επειδή ομιλείτε για πεδία, μη φοβάστε, αν θα μας έλθετε νύχτα, δεν θα σας κάνουμε παιδία, θα έχουμε λάβει...προφυλάξεις!
 (Δεν άντεχα άλλο...)\Juan

 Βαφτίζοντας τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά «απειλές για την ειρήνη» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβουσογλου, επιδόθηκε εκ νέου σήμερα στο γνωστό τροπάρι των απειλών, επαναλαμβάνοντας τις απειλές περί τουρκικής «αρμόζουσας απάντησης»… προσθέτοντας το ρεφρέν Ερντογάν «ξαφνικά ένα βράδυ».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του, αναφέρθηκε στις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά και απείλησε ότι η Τουρκία μπορεί να αντιδράσει έντονα.

«Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε απειλές εναντίον μας, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» είπε.

Συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου με τον Μπογκντάν Αουρέσκου μίλησε για τις πρόσφατες πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ενώ αναφερόμενος  στις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά, είπε:

«Εάν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για τον αφοπλισμό των νησιών, θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο έδαφος».

  • «Ή κάνετε ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει καταιγίδες. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ένα βράδυ ξαφνικά…» είπε χρησιμοποιώντας τη γνωστή απειλή που έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του καθεστώτος αυτών των νησιών, του καθεστώτος των νησιών που πρέπει να αφοπλιστούν και της κυριαρχίας τους. Υπάρχει μια άμεση σύνδεση. Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει αυτές τις παραβιάσεις, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών» είπε σε άλλο σημείο.

Με πληροφορίες από ertnews.gr https://hellasjournal.com/