Παράλληλα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, χαρακτηρίζουν και την Γαύδο ως νησί που είναι υπό αμφισβήτηση, ενώ τονίζουν ότι κακώς ο κ. Φλώρος επισκέφθηκε τα νησιά που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως υπό κατοχή ή υπό αμφισβήτηση

Ανησυχία για τα εξοπλιστικά προγράμματα

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί στους Τούρκους το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει την Άμυνά της, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα επισπεύδει τα εξοπλιστικά προγράμματά της.

Τα ρεπορτάζ, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, αναλύουν επακριβώς το τι προμηθεύεται η Ελλάδα, από F-16, κορβέτες, Rafale, Belharra, μέχρι και τα αντιπυραυλικά συστήματα, το που θα τοποθετηθούν ακόμη και πόσο θα κοστίσουν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ρεπορτάζ: «Τα τελευταία δυο χρόνια η Ελλάδα επιτάχυνε τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Και το 2023 θα συνεχίζει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Ανάμεσα στα οπλικά συστήματα που θα αγοράσει η κυβέρνηση της Αθήνας είναι και πυραυλικά συστήματα που θα εγκατασταθούν στον Έβρο και στα νησιά

Ανάμεσα στα εξοπλιστικά προγράμματα της Αθήνας είναι και η απόκτηση 4 νέων κορβετών. Η Ελλάδα ήδη εξετάζει τις προτάσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας και το κόστος του προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει το 1.5 δισ ευρώ. Ένα άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αθήνας είναι η απόκτηση των πυραυλικών συστημάτων Spike-ΝLOS τα οποία θα αποκτήσει από το Ισραήλ. Η συμφωνία θα υπογραφεί το 202# και η Ελλάδα θα αποκτήσει 34 συστήματα !7 απο αυτά θα τοποθετηθούν στα νησιά τα οποία πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και τα υπόλοιπα   στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο» . 

Μοιράζει συντάξεις χωρίς όριο ηλικίας ο Ερντογάν πριν τις εκλογές

Παράλληλα, ο Ερντογάν χθες ανακοίνωσε ότι καταργεί τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μια απόφαση που θα επιτρέψει σε περίπου 2,5 εκατ. εργαζόμενους να βγουν αμέσως στη σύνταξη!

«Με τη σημερινή ρύθμιση που ανακοινώνουμε σήμερα 2,25  εκατομμύρια πολίτες μας θα αποκτήσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Δεν θα εφαρμοστεί κανένα όριο ηλικίας για την χρήση του δικαιώματος συνταξιοδότησης» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο Ερντογάν, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν και ψάχνει τρόπο να τα ανεβάσει, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο ακόμη και να τραγουδάει on camera για να γίνει πιο αρεστός.

https://www.skai.gr/