19.12.22

Σερβία: Ο Τσίπρας “έδιωξε” τον… Ρώσο πρέσβη από το συνέδριο των Σοσιαλιστών

 

«Οι αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας» του Αλέξη Τσίπρα ανάγκασαν τον Ρώσο πρεσβευτή στη Σερβία ν’ αποχωρήσει από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο διπλωμάτης. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Σερβία, Αλεξάντερ Μποτσάν – Καρτσένκο (εικόνα, επάνω, από Tanjug/Rade Prelić/Profimedia), αναγκάστηκε, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, ν’ αποχωρήσει από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας λόγω του… Τσίπρα, γράφουν σερβικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: IN.GR

Ο Ρώσος διπλωμάτης επισήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι αποχώρησε από το συνέδριο λόγω της προβολής βιντεοσκοπημένου μηνύματος του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο, όπως σημειώνει, διατυπώθηκαν αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας.

«Αναγκάστηκα να αποχωρήσω από το συνέδριο του SPS στην αρχή εξαιτίας του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης Τσίπρα, το οποίο προβλήθηκε στους συμμετέχοντες» έγραψε ο Μπόχαν-Καρτσένκο.

«Ο Έλληνας ξεκίνησε μ’ εντελώς αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας, άρχισε να συκοφαντεί την Πατρίδα μου» τονίζει ο Ρώσος πρεσβευτής και προσθέτει: «Λυπάμαι πολύ γιατί δεν ήμουν παρών κατά την ομιλία του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς».

«Παράνομη ρωσική εισβολή»
Ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του SPS έκανε λόγο για «παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» και επισήμανε ότι αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βελιγράδι. Τόνισε επίσης ότι «όλα τα ζητήματα θα πρέπει να επιλύονται με βάση το διεθνές δίκαιο και χωρίς τη χρήση βίας». Στο 11ο Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS) επανεξελέγη πρόεδρος – για πέμπτη θητεία – ο Ιβιτσα Ντάτσιτς.

https://www.defence-point.gr