4.12.22

ΚΥΠΡΟΣ: Απόλλων: Δυσαρέσκεια για την απόφαση της Βουλής για τον Γρίβα Διγενή

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο του Απόλλωνα, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το πρόσφατο ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής στο οποίο χαρακτηρίζεται ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα.

Αναλυτικά:
 
Σε πρόσφατο ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής το οποίο υπερψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ και 15 κατά, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα. 
 
Σεβόμαστε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουμε την έντονή μας δυσαρέσκεια για την απόφαση αυτή. 
 
Αντί να καταδικάσουμε το ψήφισμα αυτό, δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε εμείς οι ίδιοι ζωντανή την υστεροφημία του Στρατηγού, εξιστορώντας στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις γενιές που θα ακολουθήσουν το έπος της ΕΟΚΑ και τους Αγώνες του Έθνους όπου πρωτοστάτησε ο Αρχηγός Διγενής και τα παλληκάρια του. 
 
Εξάλλου, μέρος της αποστολής του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μας είναι, όπου και όποτε αγωνίζεται, σε οποιοδήποτε μέρος, με οποιονδήποτε αντίπαλο, να διηγείται με τα γαλανόλευκά του την Ιστορία αυτή, να την συντηρεί και να την γιγαντώνει. 
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

Επιμέλεια αναρτήσεως: Αντ. Αντωνάς