9.12.22

Θεσσαλονίκη: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

 

Διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση ή μη του 32χρονου αστυνομικού, που (φέρεται ότι) πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομα, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο 32χρονος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομα, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη, μετά την απολογία του α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 32χρονος αστυνομικός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία, θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο, μέσα σε πέντε μέρες.

Σημειώνεται ότι η βασική υπερασπιστική γραμμή του αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που - όπως υποστηρίζει - διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

πηγη:https://www.news247.gr/