21.11.22

Το «τρελό» σχέδιο των Ουκρανών: «Θα μπούμε στην Κριμαία ως τα Χριστούγεννα» – Ποντάρουν και σε ανατροπή Πούτιν [video]

 

Τα στρατεύματα του Κιέβου θα μπορούσαν να βρίσκονται στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία μέχρι τα Χριστούγεννα και η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία θα έχει τελειώσει την Άνοιξη, ισχυρίζεται ένας από τους κορυφαίους βοηθούς του Ζελένσκι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Volodymyr Havrylov σε δηλώσεις του στο βρετανικό Sky News σημειώνει ότι η χώρα του δεν θα διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία έως ότου οι στρατιώτες του Πούτιν έχουν φύγει από κάθε εκατοστό της Ουκρανίας.

Ο Χαβρίλοφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βρετανία, συμπλήρωσε ότι ένα απροσδόκητο γεγονός στη Μόσχα, όπως η ανατροπή του καθεστώτος του Πούτιν, θα σκληρύνει την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας και θα επισπεύσει το τέλος του πολέμου.

Είπε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται απλώς να κάνει μια παύση σε αυτόν τον πόλεμο για να ανασυνταχθεί, να φέρει περισσότερους ανθρώπους από την πατρίδα. Αυτό είναι το σχέδιό τους. Γι’ αυτό… δεν έχουμε δικαίωμα να σταματήσουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε.

«Μπορούμε να μπούμε στην Κριμαία, για παράδειγμα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Πιθανό, δυνατό. Δεν αποκλείεται να είναι έτσι».

Ο πρώην υποστράτηγος πρόσθεσε ότι η σύγκρουση μπορεί να βρίσκεται στους τελευταίους μήνες της.

Είπε: «Φυσικά […] ο πόλεμος θα πάρει λίγο χρόνο. Αλλά η αίσθηση μου είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει ».

Η Κριμαία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία πριν από οκτώ χρόνια ως μέρος της αρχικής προσπάθειας του Πούτιν να αρπάξει μεγάλα κομμάτια της ανατολικής Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ που ελέγχονται από τη Ρωσία.

Ένα ψευδές δημοψήφισμα στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, η οποία έχει στρατηγική σημασία για τη ναυτική της βάση, είδε το «97%» των ψηφοφόρων να τάσσονται υπέρ της ένταξης στη Ρωσία, με υποτιθέμενο ποσοστό συμμετοχής 83%.

Όταν η Ουκρανία ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας από τη Ρωσία το 1991, το 92% των ψηφοφόρων υποστήριξε το μέτρο. Στην Κριμαία, το ποσοστό αυτό ήταν 54% «Ναι», 37% «Όχι».

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις μέσα στη Ρωσία, ο Χαβρίλοφ σημείωσε: «Νομίζω ότι η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπίσει έναν μαύρο κύκνο στη χώρα της, μέσα στη Ρωσία και μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία μας με την Κριμαία».

Ο Χαβρίλοφ πρόσθεσε ότι η προοπτική μιας πυρηνικής επίθεσης παραμένει απίθανη, αλλά πρόσθεσε ότι το Κίεβο προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Είπε: «Για όλους θα είναι δίκαιο – ένας Θεός ξέρει ποιο σενάριο – αλλά [μια πυρηνική επίθεση] δεν είναι [μια] απειλή που θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε τον πόλεμο μας.

«Υπάρχει μια απόφαση μέσα στην κοινωνία στην Ουκρανία ότι πάμε μέχρι το τέλος».