10.11.22

Ο κ. Μπάιντεν πρέπει να δει ποιοι τον βοήθησαν και ποιοι τον έβλαψαν: Σίγουρα οι Τούρκοι βρέθηκαν απέναντι του, οι Έλληνες ήταν μαζί του… (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Ελλάδα και η Κύπρος απόκτησαν ένα ακόμα πολύ σημαντικό σύμμαχο στη Γερουσία, τον Δημοκρατικό νέο γερουσιαστή Τζον Φέτερμαν, ο οποίος νίκησε τον Δρ. Μεχμέτ Όζ, τον άνθρωπο του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ήταν μία πολυ σκληρή μάχη, και έχει σημασία μεγάλη ότι την κέρδισε ο Φέτερμαν, αν και είχε υποστεί βαρύτατο εγκεφαλικό. Η βοήθεια των ομογενών μας, των Αρμενίων των Κούρδων και άλλων κοινοτήτων ήταν καταλυτική.  Διότι ακριβώς έπρεπε να ηττηθεί ένας πράκτορας της Τουρκίας και προσωπικά του Ερντογάν.

Ο στόχος επιτεύχθηκε και οι ακτιβιστές των παραπάνω κοινοτήτων έδειξαν ένα νέο τρόπο άσκησης πολιτικής. Μέσω της ψήφου των πολιτών. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρέπει να δώσει σημασία σε αυτό το νέο είδος Λόμπι. Φωνή Λαού, οργή Θεού…

  • Ο κ. Φέτερμαν έχει καταθέσει τις θέσεις του για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου, για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, για την προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και για άλλα προβλήματα που προκαλεί η Τουρκία. Είναι έντονα υποστηρικτικός. Άλλωστε, ένοιωσε το μακρύ χέρι του Ερντογάν και των ισλαμιστών.

Ο νέος γερουσιαστής επιθυμεί να αναδειχθεί σε σύμμαχο του Ελληνισμού, υπό την καθοδήγηση του Ρόμπερτ Μενέντεζ. Η «αντιτουρκική» ομάδα στο Κογκρέσο δυναμώνει και ο Ερντογάν θα το νοιώσει το επόμενο διάστημα.

Νίκησαν και οι Ελληνοαμερικανοί νομοθέτες, και άλλοι φίλοι της Ομογένειας. Θριάμβευσαν η Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο Γκας Μπιλιράκης, ο Τζον Σαρμπάνης και ο Κρις Πάππας, αναμένουμε ότι θα κερδίσει και η Ντίνα Τάιτους στη Νεβάδα. Ακόμα, και πολλοί άλλοι από τους βουλευτές και γερουσιαστές οι οποίοι βοήθησαν στην ακύρωση της αγοράς των F-35 στην Τουρκία, και βοηθούν για να μην γίνει ούτε η πώληση των αμερικανικών F-16.

Επίσης, εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια του πατέρα του, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τζούνιορ, γιός του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια των Δημοκρατικών ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα των υποστηρικτών της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πολύ καλή εξέλιξη και μία πολιτική επένδυση για το μέλλον. Σίγουρα ο Ερντογάν δεν είναι ευτυχής με τις εξελίξεις αυτές. Ο πατέρας και ο υιός Μενέντεζ είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για όλους τους αυταρχικούς ηγέτες, πόσο μάλλον για τον ίδιο τον Ερντογάν.

Και τώρα αναμένουμε τις ισορροπίες στη Βουλή και τη Γερουσία.

Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας αλλά μπορεί να απωλέσουν τη Βουλή. Αλλά αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι δεν είδαμε να επιβεβαιώνονται οι δημοσκοπήσεις που πρόβλεπαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα σάρωναν τους Δημοκρατικούς. Αυτό ΔΕΝ έγινε.

  • Αντίθετα οι Δημοκρατικοί άντεξαν και θα έλεγα ότι αυτό που συνέβη είναι κάτι άλλο: το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει διχαστείς στους κλασικούς δεξιούς και συντηρητικούς και στους ακροδεξιούς του Ντόναλντ Ταμπ. Ο τελευταίος, ως αυτοκαταστροφικός τύπος, είναι …άξιος να καταστρέψει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν είναι τελικά ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών, όπως έδειχναν οι δημοσκοπήσεις. Θα δυσκολευθεί το έργο του εάν αλώσουν τη Βουλή οι Ρεπουμπλικάνοι, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Πρέπει, όμως, να δει ποιοι τον βοήθησαν και ποιοι τον έβλαψαν. Σίγουρα οι Τούρκοι βρέθηκαν απέναντι του. Εάν κέρδιζε ο Μεχμέτ Όζ, οι Δημοκρατικοί θα έχαναν από χθες και τη Γερουσία. Τώρα είναι όλα ανοικτά…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal