17.11.22

Εκπαίδευση Ουκρανών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και «πέταμα» S-300 και TOR M1 !!!

Δεν θα αφοπλίσουμε την Ελλάδα για να εξοπλίσουμε τον πολεμοχαρή ηγέτη  της Ουκρανίας,
Παραχώρηση και άλλων οπλικών συστημάτων της Χώρας μας, ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία.
Juan
 

Ο Ριζοσπάστης σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του αποκαλύπτει ότι υπάρχει σχέδιο του ΓΕΕΘΑ για παραχώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην ελληνική επικρατεία που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  «προχτές το Συμβούλιο των υπουργών Αμυνας της EE που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες αποφάσισε την έναρξη της Αποστολής Στρατιωτικής Βοήθειας στην Ουκρανία…Επισήμως στόχος της είναι να ενισχύσει τη στρατιωτική ικανότητα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για να τους επιτρέψει να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της άρα με ανακατάληψη εδαφών.

Παραπέρα η EUMAM Ukraine θα παρέχει ατομική συλλογική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε έως και 15.000 στελέχη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολλές τοποθεσίες στην επικράτεια των κρατών μελών της ΕΕ».

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Ριζοσπάστης «στο ΓΕΕθΑ υπάρχει έτοιμο σχέδιο να παρασχεθεί εκπαίδευση σε Ουκρανούς κομάντο σε τρεις τοποθεσίες εντός ελληνικής επικράτειας:
•Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων ΚΕΕΔ στη Νέα Πέραμο Αττικής με βασικό προτέρημα που πλασάρεται από την ντόπια αστική τάξη σε εταίρους και συμμάχους το Πεδίο Βολής Κανδηλίου. Ανακαινίστηκε πέρυσι ώστε να προσομοιάζει με αστικό και ημιαστικό περιβάλλον και εστιάζει στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν Πεδία Βολής ελαττωμένης απόστασης εγκαταστάσεις καταστροφών αστικού περιβάλλοντος εκκαθάρισης οικοδομικού συγκροτήματος συμπλέγματος σηράγγων ανοιχτού και κλειστού τύπου και εκκαθάρισης υπογείων καθώς καιπύργος Fast Rope και καταρρίχησης.
•Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου ΚΕΑΠ στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Παρέχει εκπαίδευση σε αντικείμενα Καταδρομικών επιχειρήσεων και ανορθόδοξου πολέμου… Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μάλιστα υπάρχει υπο-σενάριο η αξιοποίηση αυτή της Ρεντίνας να συνδυαστεί με επισκέψεις των Ουκρανών για εκπαίδευση και στη Νέα Σάντα Κιλκίς όπου εδρεύει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Στη Θεσσαλία όπου υπάρχει σειρά τέτοιων σχηματισμών και δομών όπως η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο με εκπαίδευση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών…

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόθυμη να βοηθήσει εμφανίστηκε στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της EE και η Κύπρος προσφέροντας εκπαίδευση σε αποναρκοθετήσεις αντικείμενο όπου η Εθνοφρουρά έχει μεγάλη εμπειρία».

Θέμα με S-300 και TOR M1

Όμως ο Ριζοσπάστης στο ρεπάρτάζ του επισημαίνει ότι υπάρχει θέμα πιέσεων προς την Ελλάδα για να δοθούν στην Πολωνία και οι ελληνικοί S-300 αλλά και τα αντιαεροπορικά TOR M1!

«Μετά δε το προχθεσινό περιστατικό με θραύσματα πυραύλων να πέφτουν σε πολωνικό έδαφος δεν αποκλείεται όπως αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες τα συστήματα αυτά να ζητηθεί να σταλούν στην Πολωνία σε στήριξη συμμάχου χώρας μέλους του NATO. Αναμένεται με ενδιαφέρον άλλωστε επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Αμυνας στη Βαρσοβία το επόμενο διάστημα κατόπιν πρόσκλησης του Πολωνού ομολόγου του και τι θα συζητηθεί εκεί ενώ ταυτόχρονα σε άλλη μια κίνηση με σημασία λέγεται ότι η πολωνική πρεσβεία διοργανώνει αποστολή Ελλήνων δημοσιογράφων στη συνοριογραμμή με την Ουκρανία. Ολα αυτά ενώ η κυβέρνηση ακόμα αναμένει 10 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder που της χρωστά η Γερμανία. Θυμίζουμε ότι οι δυο κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει η Ελλάδα να στείλει στην Ουκρανία 40 ΤΟΜΑ σοβιετικού σχεδιασμού ΒΜΡ-1 και το Βερολίνο να της τα αντικαταστήσει με 40 Marder Η Αθήνα έστειλε ως πρώτη παρτίδα 20 ΒΜΡ-1 στο Κίεβο αλλά σε αντικατάσταση έχει λάβει προς το παρόν μόλις 10»!!!

https://www.militaire.gr/