30.11.22

Μια Ελληνίδα πιλότος ελληνικού Mirage τρέλανε τους καλύτερους πιλότους του κόσμου

 

Μια Ελληνίδα πιλότος ελληνικού Mirage τρέλανε τους καλύτερους πιλότους του κόσμου στο ATLC (Advanced Tactical Leadership Course).

Διακόσιοι πενήντα πιλότοι, από την αφρόκρεμα των αεροπορικών δυνάμεων του κόσμου βρέθηκαν στην βάση Αλ Ντάφρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πραγματοποιούσαν ασκήσεις, δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους σε κάθε είδος εναέριας μάχης.

Την παράσταση έκλεψαν οι Έλληνες πιλότοι των Mirage 2000-5, με την 28χρονη Ελληνίδα πιλότο των ελληνικών μαχητικών να κάνει τους άντρες συναδέφλους της να… τρίβουν τα μάτια τους.

Μια Ελληνίδα πιλότος ελληνικού Mirage τρέλανε τους καλύτερους πιλότους του κόσμου

Δεν γνωρίζω εάν άλλη Πολεμική Αεροπορία είχε στην άσκηση γυναίκα πιλότο μαχητικού, αλλά η Ελλάδα είχε μια 28χρονη υποσμηναγό (Ι) η οποία μαζί με τους άλλους Έλληνες πιλότους, πήραν τιμητικές διακρίσεις, αναφέρει ο Βηματοδοτης.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λοιπόν, ολοκλήρωσαν με «άριστα» τη συμμετοχή τους σε όλα τα αντικείμενα αποδεικνύοντας πως τα ελληνικά Mirage 2000-5 παραμένουν το «υπερόπλο» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια ώρα, η 332 Μοίρα ετοιμάζεται να παραλάβει ακόμη τέσσερα Rafale, τα οποία αναμένεται να προσγειωθούν στην Τανάγρα στις αρχές του 2023.

https://www.geostratigika.gr