16.11.22

Η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ στην ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE με στόχο τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ της Λιβύης

 

Ενεργοποιείται στην πράξη η ελληνογαλλική συμφωνία για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο ενώ και οι ΗΠΑ παρακολουθούν τα τεκταινόμενα

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι από τις 14 Νοεμβρίου 2022, η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ εντάχθηκε ήδη στην δύναμη της Ομάδας μάχης (Task Force 473) (TF 473) του Γαλλικού Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE (CDG)» στην Μεσόγειο Θάλασσα, στο πλαίσιο του υφιστάμενου και εν εξελίξει σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για την προώθηση, υλοποίηση και διαρκή διεύρυνση των διασυμμαχικών, διμερών και πολυμερών δράσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην ομάδα μάχης πλοίων του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» στην οποία συμμετέχει η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), θα εκτελέσει πληθώρα τεχνικών ασκήσεων και σεναρίων.

 Η εν λόγω συμμετοχή θα έχει διάρκεια μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2022 και εντάσσεται στο πλαίσιο των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard, σε εφαρμογή της «Συμφωνίας για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια» μεταξύ των Κυβερνήσεων των δυο Χωρών.

Το πρωί σύμφωνα με άρθρο αναφέρθηκε ότι, η Τουρκία ετοιμάζει να προκαλέσει πιθανόν με ωμό τρόπο την χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πλατεία  Ταξίμ και τα απόνερα αυτής προς όλες τις κατευθύνσεις.

Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά στην γειτονική χώρα μετά την νέα οικονομική πτώση, και το ξήλωμα του επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας της Τουρκίας από τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Ν.Ερντογάν. 

Σχέδιο διαφύλαξης των ελληνικών χωρικών υδάτων και των διόδων η εληνογαλλική συνεργασία

Έλληνες και Γάλλοι βγαίνουν μαζί στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεπικουρούμενοι από το ισχυρότατο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό που βρίσκεται ΝΔ προς το Ιόνιο, με αποστολή τον ελέγχο των κινήσεων των Τούρκων, που έχουν “ αναψοκοκκινίσει” λόγω των ερευνών της χώρας μας νοτίως της Κρήτης.

Την ελληνογαλλική αρμάδα αυτή θα συνεπικουρούν από αέρος  τουλάχιστον 20 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, 2 αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποιήσεως E-2C Hawkeye και τρία ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένου ενός NH-90 NFH.

H προβολή ισχύος από την γαλλική ομάδα μάχης, καθιστά δυνατή την άμεση ανάπτυξη ναυτικής και αεροπορικής δύναμης για επιτήρηση, αυτόνομη αξιολόγηση της κατάστασης και παρέμβαση, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Η ομάδα μάχης του γαλλικού αεροπλανοφόρου θα διενεργήσει κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, νοτίως της Κρήτης και στην Α.Μεσόγειο, ενώ  σύμφωνα με πηγές.

Η πραγματικότητα είναι ότι Γάλλοι και Αμερικανοί συνδράμουν την χώρα μας αυτό το διάστημα, κυρίως για τα δικά τους συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία είναι τεράστια, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΟΖ της Λιβύης, που κρύβει δύο τεράστια κοιτάσματα, τα οποίο θέλουν και οι δύο, και δεν πρόκειται φυσικά να τα δώσουν στους Τούρκους

https://www.pentapostagma.gr/