23.11.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Γερολάκος Μπάμπης: Καλύτερες συνθήκες εργασίας

 


Καθ' όλη την διάρκεια της θητείας μου σαν σύμβουλος της Β' Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και συντονιστής επιτροπής του μεταναστευτικού, γνώρισα και συνεργάστηκα με ορισμένους αστυνομικούς, και συγκεκριμένα ουκ ολίγες φορές είχα επισκεφτεί το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου επί της Αριστοτέλους.

Στην πρώτη μου επίσκεψη  έμεινα άναυδος, όταν εισήλθα εντός του τμήματος. Το πάτωμα έτριζε σε κάθε μου βήμα, οι πόρτες των γραφείων είναι άνω των 50-60 ετών, τα κουφώματα το ίδιο, σοβάδες να λείπουν σε μερικά σημεία. Όπως με έκανε και πολύ εντύπωση, δεν είχε κόλλες Α4 για εκτύπωση ( Γραφική Ύλη ) δηλαδή.

Ελπίζω στο μέλλον, να χρηματοδοθούν από την πολιτεία κονδύλια, για τμήματα όπως το Α.Τ Λευκού Πύργου, για μια εξ' ολοκλήρου ανακαίνιση, τροφοδότηση γραφικής ύλης, και ότι συνεπάγεται με την προσωπική τους προστασία.

Απορίας άξιον, τόσα χρόνια από τους εκλεγμένους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, δεν ευαισθητοποιήθηκε έστω ένας; Να μεταφέρει το ζήτημα στην βουλή λέγοντας αυτοί οι άνθρωποι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου σε καθημερινή βάση, όσο οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, αλλά και ο καθένας που επισκέπτεται το τμήμα.

                                          Μια από τις επισκέψεις στο Α.Τ Λευκού Πύργου

με τον Αστυνόμο Α΄ κ. Ντάκουλα Χρήστο 

Χαίρομαι όμως, γιατί σε συνεργασία καθ' όλη της διάρκειας της θητείας μου, είχα συνεργασία για νομικά θέματα, και εξακολουθώ να συνεργάζομαι με τον δικηγόρο και πολιτευτή Α' Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία Νίκο Καραγιαννακίδη, όπου με προανέφερε ότι είναι από τα πρώτα ζητήματα στην ατζέντα του, που θα κατατεθούν στην βουλή, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών.


Νίκος Καραγιαννακίδης Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Πολιτευτής Α' Θεσσαλονίκης - Ν.Δ

Δεν νοείται εν έτει 2022, οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών να είναι αυτές.
Τέλος θα συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς που κάτω από αυτές τις συνθήκες εργασίας, δίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Γερολάκος Μπάμπης
Πρώην Κοινοτικός Σύμβουλος