17.11.22

Χωρίς συνταγογράφηση το αντιγριπικό εμβόλιο από την επόμενη εβδομάδα: Θα μπορεί να γίνεται και στα φαρμακεία


 Χωρίς να απαιτείται συνταγογράφηση θα γίνεται προσεχώς το εμβόλιο της γρίπης και δεν θα χρειάζεται κάποιος απαραίτητα να πάει στο γιατρό αλλά θα μπορεί να εμβολιάζεται και στο φαρμακείο.

Aυτό ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η διαδικασία του εμβολιασμού, πλέον, θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες, καθώς υπάρχει επάρκεια εμβολίων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το πότε θα συμβεί αυτό, με τις πληροφορίες να τοποθετούν τη νέα διαδικασία την επόμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι η υποχρεωτική συνταγογράφηση δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση.

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση» είπε ο υπουργός Υγείας.

https://hellasjournal.com