18.11.22

Ισραηλινοί ειδικοί: “Φίδι Ανακόντα” η Τουρκία σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή απειλεί άμεσα και την Ελλάδα Τουρκικό σχέδιο παραπλάνησης για δήθεν εισβολή στην Συρία ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς σοβαρή κρίση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο

ΟΤούρκος πρόεδρος δείχνει την Συρία ως πιθανό σημείο τουρκικής εισβολής για να ρίξει “στάχτη στα μάτια” της Αθήνας αφού κύριος στόχος είναι νότια της Κρήτης, αναφέρουν πολλές πηγές ειδικά μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου από την Ινδονησία και την σύνοδο των G-20.

Την πάσα αλήθεια όμως  εκφράζουν δύο Ισραηλινοί ειδικοί αναλυτές, οι οποίοι και οι δύο παρομοιάζουν την Τουρκία ουσιαστικά με ένα “φίδι τύπου Ανακόντα”, το οποίο πηγαίνει παντού, σε μια προσπάθεια να επιβάλει την παρουσία του απειλώντας όμως τους πάντες.   

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Τούρκοι μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, “ανακοίνωσαν” ότι δήθεν θα επιχειρήσουν να εισβάλουν ξανά στην Βόρεια Συρία για να “τιμωρήσουν” τους υπεύθυνους του μακελειού.

Πηγές στην Μέση Ανατολή και Ισραήλ, ουσιαστικά “αναιρούν” όλο αυτό το σχέδιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Άγκυρα έχει  αλλού βλέψεις, με την θαλάσσια περιοχή νότιας της Κρήτης να αποτελεί το κύριο σημείο στόχευσης του καθεστώτος Ερντογάν.    

    

"Η Άγκυρα συνεργάζεται ήδη με τη Μόσχα και την Τεχεράνη εδώ και χρόνια ως μέρος της συμφωνίας της Αστάνα, ενώ δουλεύει εδώ και μεγάλο διάστημα σαν ( φίδι) Ανακόντα για να εισβάλει  σε Τζαραμπούλους, Ιντλίμπ, Αφρίν, Σερεκανίγια κ.λπ... λίγο-λίγο, βοηθώντας τους φιλότουρκους αντάρτες κ.λπ.

Ο συνολικός στόχος της Άγκυρας ήταν να καταστρέψει και να εξουδετερώσει τους Σύρους αντάρτες και να τους μετατρέψει σε μια δύναμη κατά του SDF, ως μέρος του γενικού στόχου της δημογραφικής αλλαγής κατά μήκος των συνόρων. Η εθνοκάθαρση της κουρδικής μειονότητας, είναι το τουρκικό σχέδιο”, αναφέρει ο S.Fratzman.

Έτερη Ισραηλινή αναλύτρια για την Τουρκία

“Το Ισραήλ σταματά συνεχώς την τρομοκρατική τουρκική εμπλοκή του στην Ιερουσαλήμ. Αυτή η τουρκική κακιά φύση να θέλει να επιβάλλει τον εαυτό του σε άλλους δεν λειτουργεί με το Ισραήλ. Η Τουρκία είναι σαν ένας καρκίνος που εξαπλώνεται στον αραβικό κόσμο”, δηλώνει η ειδική αναλύτρια Dana Levi.

Ετοιμάζεται τουρκική επίθεση στην Συρία ή έχουμε παραπλάνηση της Ελλάδος για δράση στην Ανατολική Μεσόγειο;

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του θα πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία ως απάντηση στη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή.
Η βομβιστική επίθεση σκότωσε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και τραυμάτισε 80 σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν Σύρο πολίτη που ονομάστηκε Ahlam Al Bashir, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στο Κομπάνι, μια πόλη στη βόρεια Συρία υπό τον έλεγχο των κουρδικών αρχών.

«Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο υπό το φως των ερευνών μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία αναμένει από όλους τους φίλους και τους συμμάχους της να υποστηρίξουν ειλικρινά τον νόμιμο αγώνα στον αγώνα κατά των τρομοκρατών», δήλωσε ο Ερντογάν την Τετάρτη στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία.  

Από εκεί όμως ο σουλτάνος απείλησε με ξεδιάντροπο τρόπο την Ελλάδα ότι δήθεν θα “έρθει βράδυ” ο τουρκικός στρατός κατά των ελληνικών νησιών σε μια ξεκάθαρη απειλή κατά της Αθήνας.Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι η Άγκυρα κάτω από το βάρος των τεραστίων εσωτερικών προβλημάτων και των προεδρικών εκλογών, το καθεστώς του Ερντογάν θα επιχειρήσει ωμή κρίση με την Ελλάδα νότια της Κρήτης και στο Αιγαίο ταυτόχρονα, τα υπόλοιπα για Συρία και άλλου είναι απλά προπέτασμα καπνού.  

    https://www.pentapostagma.gr