24.11.22

Ποιοι είναι οι «ένστολοι» που ανακάλυψαν οι λογογράφοι του πρωθυπουργού; Εμπαιγμός και εμπάθεια κατά των στρατιωτικών

 

Mετά τους Εθελοντές Μακράς Διάρκειας, ορισμός που ειπώθηκε από τα Πρωθυπουργικά χείλη 2 φορές, χθες Ημέρα Γιορτής των ΕΔ, ο Πρωθυπουργός στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, είπε επί λέξει: «Η πατρίδα μας υποδέχεται, φέτος, τη γιορτή των ενστόλων της ισχυρότερη από ποτέ»

.  (https://www.youtube.com/watch?v=mbyYCmuivFs στο 0,27).

Πέραν του ότι ο Πρωθυπουργός λησμόνησε να αναφέρει ότι την 21 Νοεμβρίου εορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου, αναφέρθηκε στα ΣΤΕΛΕΧΗ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με την λέξη ένστολοι.

Επειδή λοιπόν το όλο θέμα με τις αναφορές του Πρωθυπουργού προς τα στελέχη των ΕΔ έχει περάσει από το στάδιο του απλού λάθους στην διαπίστωση ότι όλα γίνονται με σχέδιο, θα θέλαμε να κάνουμε μια πρόταση προς τον κ. Μητσοτάκη και τους λογογράφους του.

Η πρόταση λοιπόν αφορά στην πρόσθεση στην επόμενη ομιλία για τα στελέχη των ΕΔ 2 ακόμα λέξεων που αρχίζουν από το γράμμα Ε: τις λέξεις ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ, λέξεις που φανερώνουν την απαξίωση των ΣΤΕΛΕΧΩΝ των ΕΔ από τον Πρωθυπουργό της χώρας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (με την απόλυτη συναίνεση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων).

Οι λόγοι πρόσθεσης των δύο αυτών λέξεων (ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ) ακολουθούν (και δεν είναι μόνο αυτές..):

1. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ από την 1η ημέρα κατάταξης στις Στρατιωτικές Σχολές, όταν η μηνιαία αποζημίωσή τους σε σχέση με τους σπουδαστές των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας, προκαλεί μόνο θλίψη και οργή. Αλήθεια κ. Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας πόσο ακόμα διάστημα απαιτεί η «επεξεργασία» του τρόπου εξομοίωσης της αποζημίωσης ;

2. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ από την 1η ημέρα κατάταξης στις Στρατιωτικές Σχολές, όταν δεν τους χορηγείται φοιτητικό πάσο και δεν έχουν καμία πρόσβαση σε προσφορές και προνόμια, όπως οι λοιποί φοιτητές που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

3. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ από την 1η ημέρα κατάταξης στις Στρατιωτικές Σχολές, όταν θα υποχρεωθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους την στολή που θα φορούν στην ορκωμοσία τους.

4. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ, όταν 5 ολόκληρα χρόνια μετά από την εφαρμογή ενός αισχρού «ΝΕΟΥ» μισθολογίου (2017), για το οποίο η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση και σήμερα Κυβέρνηση, έλεγε ότι θα το αλλάξει και ενώ προβλέπεται η αποζημίωση των νυκτερινών και των υπηρεσιών, δεν υπογράφεται η σχετική ΚΥΑ. Υπόψη ότι την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται τα παραπάνω στα ΣΤΕΛΕΧΗ των ΕΔ, αύξησε την αποζημίωση των Αστυνομικών.

5. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ όταν, ενώ για όλο τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, η ημερήσια αποζημίωση έχει αυξηθεί στα 40 Ευρώ, για τα στελέχη των ΕΔ ισχύει ακόμα η αποζημίωση των 29,35 Ευρώ.

6. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ, όταν 5 ολόκληρα χρόνια μετά την ψήφιση του αισχρού «ΝΕΟΥ» μισθολογίου, δεν έχει προσαρμοστεί το ποσό του ΒΟΕΑ των τέκνων (αφορά κυρίως τα στελέχη του ΣΞ) και τα παιδιά λαμβάνουν ΕΝΑΝΤΙ, ενώ οι κρατήσεις των στελεχών γίνονται κάθε μήνα στην ΠΗΓΗ.

7. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ, όταν για οικονομικά θέματα που αφορούν μειώσεις (όπως η μείωση του ποσοστού επί των εξοπλιστικών που καταλήγει στα Μετοχικά Ταμεία), η αντίδραση είναι ακαριαία, ενώ όταν υπάρχει υποχρέωση της Πολιτείας λόγω της υφιστάμενης νομοθεσίας για αυξήσεις, τα Υπουργεία στη Μεσογείων (ΥΠΕΘΑ) και στην Πλατεία Συντάγματος (ΥΠΟΙΚ), σφυρίζουν αδιάφορα και παίζουν ΤΕΝΙΣ πετώντας το μπαλάκι…..

8. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ, όταν οι Κυβερνώντες (αλλά και η αντιπολίτευση), τάζουν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, ενώ την ίδια ώρα ο καθαρός μισθός του Ανθυπολοχαγού είναι 850 Ευρώ και του Μόνιμου Λοχία 750 Ευρώ και τα παιδιά αυτά ακούνε ομιλίες περί ¨ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα.

9. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ, όταν δεν επιλύεται το θέμα των ταυτοτήτων και αναγκάζονται να εκδώσουν διαβατήριο, καθώς οι υφιστάμενες ταυτότητες δεν έχουν την ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου. Ούτε καν λαμβάνεται η αυτονόητη απόφαση να διαθέτουν παράλληλα και Δελτίο Ταυτότητας, όπως γίνεται και στην Κυπριακή Δημοκρατία.

10. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ, όταν αφαιρείται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα στρατιωτικά νοσοκομεία για τα εμβολιαστικά κέντρα, για την μεταφορά και την ασφάλεια των εμβολίων κ.α., με αποτέλεσμα να μειώνεται το επίπεδο περίθαλψης, ενώ την ίδια ώρα ο ΥΦΕΘΑ κ. Χαρδαλιάς αναλώνει την ενέργεια του (εκτός από τις ανακαινίσεις στα γραφεία του στο Πεντάγωνο), στην έκδοση έγκρισης περίθαλψης στα νοσοκομεία των ΕΔ (ΚΑΙ) των Υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας.

11. ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ στα στελέχη των ΕΔ, όταν διατίθεται προσωπικό των ΕΔ (χωρίς καμία μέριμνα και καμία αποζημίωση) για να καλύψει τις εγκληματικές αμέλειες ενός ιδιώτη (ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ).

Όπως είπαμε και παραπάνω οι λόγοι είναι πολύ περισσότεροι από τους 11 αλλά ας μείνουμε στον αριθμό 11 (λόγω ΜΟΥΝΤΙΑΛ…)

Για αυτό λοιπόν προτείνουμε να ακούσετε και να ακολουθήσετε την πρόταση:

Όπου ΕΝΣΤΟΛΟΙ προσθέστε ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΕΜΠΑΘΕΙΑ και πάψτε να υποτιμάτε την νοημοσύνη των ΣΤΕΛΕΧΩΝ των ΕΔ.

Υ.Γ. Αλήθεια οι «φυσικοί συνδικαλιστές» των ΣΤΕΛΕΧΩΝ, δηλ. οι ΑΡΧΗΓΟΙ των Γενικών Επιτελείων, έχουν να πουν κάτι ;

https://www.militaire.gr/

___________________________

(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)