7.11.22

Ο βρόχος του μεταναστευτικού θα στραγγαλίσει τον κυπριακό Ελληνισμό



 Σάββας Ιακωβίδης

Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφεύγει να προβεί σε μια ξεκάθαρη δήλωση: «Μην έρχεστε στην Κύπρο. Δεν είναι ο… παράδεισος των επιδομάτων που σας υπόσχονται οι διακινητές. Είμαστε χώρα υπό τουρκική κατοχή. Μη γίνεστε όργανα της Τουρκίας. Δεν ανεχόμαστε παράνομους μετανάστες. Όσοι εισβάλλουν, θα απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες»

Η κυπριακή Κυβέρνηση και κόμματα δεν έχουν ακόμα καταλάβει γιατί το μεταναστευτικό απειλεί την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας σχεδόν όλοι μηρυκάζουν θλιβερές κενολογίες.

Μόνον οι Έλληνες της Κύπρου ανησυχούν επειδή βιώνουν καθημερινά την εισβολή παράνομων μεταναστών, που κατά δεκάδες χιλιάδες έχουν κατακυριεύσει τις ελεύθερες περιοχές. Η Τουρκία βρήκε έναν άλλο, πιο βολικό, εύκολο και πρόσφορο τρόπο να κατακτήσει και την υπόλοιπη Κύπρο, χωρίς να ρίξει ούτε μία ντουφεκιά: Παράνομοι μετανάστες.

Στις 28 Οκτωβρίου, εθνική επέτειο του ΟΧΙ στον φασισμό, στο κέντρο υποδοχής Πουρνάρα, δυτικά της Λευκωσίας, ξέσπασαν βίαια επεισόδια μεταξύ Νιγηριανών και άλλων Αφρικανών. Το κέντρο εξελίσσεται σε μια κυπριακή Μόρια. Την ίδια μέρα ξέσπασε πυρκαγιά, για δεύτερη φορά, σε ξενώνα φιλοξενίας ξένων ασυνόδευτων παιδιών. Πριν από λίγες ημέρες, τρεις Αφρικανοί βίασαν 17χρονη Ελληνίδα που είχε φύγει από στέγη ανηλίκων. Στο χωριό Κοκκινοτριμιθιά, δίπλα από το Πουρνάρα, οι κάτοικοι υποφέρουν κυριολεκτικά από βανδαλισμούς, καταστροφές, κλοπές, πορνεία, ναρκωτικά, από φιλοξενούμενους στο Κέντρο.

Στη νέα μαρίνα Λάρνακας, δεκάδες Αφρικανοί σχεδόν κάθε βράδυ δημιουργούν προβλήματα. Αναφέρονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις έξω από mall, σχολεία, κ.λπ. Η οδός Τρικούπη στη Λευκωσία μετατράπηκε σε… Τρικουπη-στάν, με τις παρόδους της και πολλούς δρόμους της παλιάς Λευκωσίας να έχουν μετατραπεί σε μουσουλμανικό γκέτο. Η Λεμεσός και ειδικά η Πάφος κατελήφθησαν από χιλιάδες παρανόμους. Ήδη η δημογραφική σύνθεση της επαρχίας Πάφου έχει αλλοιωθεί: Το 40% και πλέον είναι ξένοι, παράνομοι μετανάστες.

Πόλεις και χωριά έχουν κυριολεκτικά μαυρίσει από χιλιάδες Αφρικανούς. Πώς έγινε αυτό; Οι Τουρκικές Αερογραμμές και μια ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, η Pegasus, σύμφωνα με επίσημη τεκμηρίωση, καθημερινά μεταφέρουν από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής χιλιάδες παράνομους - όχι πρόσφυγες - τους οποίους διοχετεύουν, διά των κατεχομένων, προς τις ελεύθερες περιοχές. Η Κυπριακή Δημοκρατία, παρά τα μέτρα που έχει πάρει, δεν κατάφερε να μειώσει τους εισβολείς. Σε δέκα μήνες εισέβαλαν 17.000. Σε όλο το νησί κυκλοφορούν αδέσποτοι πάνω από 70.000. Κάθε μέρα εισβάλλουν 80-100 παράνομοι, κυρίως μονήρεις άνδρες, ηλικίας 25-45 χρόνων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ν. Νουρής, που ουσιαστικά αφέθηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη μόνος να αντιμετωπίσει το τέρας της παράνομης μετανάστευσης, σε δηλώσεις του (30/10/2022) είπε: «Όταν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ισπανία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου γιατί το ποσοστό αιτητών ασύλου στις χώρες τους έφτασε το 1% του πληθυσμού τους, τότε τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς, που, δυστυχώς, το δικό μας ποσοστό έχει ξεπεράσει το 6% του πληθυσμού;». Ο Υπουργός Οικονομικών, κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2023, επισήμανε έντονα ότι η μεταναστευτική κρίση είναι μια εν δυνάμει βόμβα για το κράτος πρόνοιας.

Πρόσθεσε ότι από την ΕΕ το κράτος λαμβάνει ένα πολύ μικρό ποσό, που αφορά τις υποδομές, ενώ τα επιδόματα προέρχονται από τα κρατικά ταμεία, των οποίων τα ποσά έχουν εκτοξευτεί. Δηλαδή, μια δημοσιονομική βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί. Στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν πως κατά την περίοδο 2014-2021 δόθηκαν από την ΕΕ για το μεταναστευτικό, κονδύλια ύψους €117 εκατ., ενώ από τα κρατικά ταμεία δαπανήθηκαν άλλα €178 εκατ. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν €40 εκατ. για παραχώρηση φέτος επιδομάτων σε αιτητές ασύλου.

Ο Ανδρέας Μορφίτης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου, βαθύς γνώστης του προβλήματος, σε συνέντευξή του («Σημερινή», 30/10/2022) είπε: «Όλοι οι κατά καιρούς Υπουργοί Εσωτερικών χαρακτήρισαν το μεταναστευτικό ως μείζον ζήτημα. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι ‘η Κύπρος είναι αιχμάλωτη των αλλοδαπών’ και ο Νίκος Κόσιης χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ως ‘Λερναία Ύδρα’. Και ουδέν έπραξαν. Επίσης, επί Υπουργίας Νεοκλή Συλικιώτη το Υπουργείο Εσωτερικών καταχωρούσε πληρωμένες διαφημίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια με μετανάστες να διαφημίζουν την Κύπρο ως δημοφιλή προορισμό και τους καλούσαν να ‘κοπιάσουν’ (Αρχεία ΡΙΚ - 6 Ιουνίου 2010)».

Ο Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Κωνσταντίνου, ανέφερε (5/7/2022) ενώπιον της Ad Hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό ότι η δεξαμενή-Κύπρος ξεχείλισε και ήδη ο τόπος πλημμύρισε από παράνομους μετανάστες και πρόσθεσε: «Πέρυσι στην Κύπρο υπήρξαν 10.700 γεννήσεις, όταν την ίδια περίοδο υπήρξαν 13.000 και πλέον αιτήσεις ασύλου. Παράλληλα, το α’ εξάμηνο 2022 υπήρξαν 4.250 γεννήσεις, όταν τη ίδια περίοδο υπήρξαν 12.000 αφίξεις. Αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη χώρα», είπε με έκδηλη ανησυχία.

Τι κάνουν άλλες χώρες, αρχίζοντας από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ολλανδία και ειδικά τη Δανία; Από το 2019 η Δανία υιοθέτησε μια ξεκάθαρη πολιτική για τους παράνομους μετανάστες: Η Πρωθυπουργός, Φρέντερικσεν, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή της «θα υπερασπίσει τις αξίες της χώρας». Έτσι δεν αποδέχεται «μη Δυτικούς μετανάστες», ενώ οι παράνομοι απελαύνονται στη Βόρεια Αφρική.

Όσοι παραμείνουν (και είναι ελάχιστοι), οφείλουν να εργάζονται 37 ώρες εβδομαδιαίως και διά νόμου τούς έχουν αφαιρεθεί χρυσαφικά ενώ απαγορεύθηκαν η μπούργκα, τα νικάπς ή άλλα μουσουλμανικά ρούχα. Το 2015 η τότε κυβέρνηση της Δανίας δημοσίευσε σε τέσσερεις μεγάλες λιβανέζικες εφημερίδες διαφημίσεις διά των οποίων ανακοίνωνε σε όσους αποτολμήσουν να μεταβούν στη χώρα ότι λειτουργούσαν αυστηρότατοι κανονισμοί. Επίσης, η Δανία ενθαρρύνει επαναπατρισμό και συχνά προβαίνει σε βίαιες απελάσεις. Όσοι μετανάστες αρνούνται να υπακούσουν, μεταφέρονται σε ειδικά στρατόπεδα, όπου οι συνθήκες κράτησής τους δεν είναι καθόλου ιδεώδεις.

Το μήνυμα της Δανίας είναι ωμό και ξεκάθαρο: «Μην έρθετε στη Δανία. Είμαστε δύστροποι. Προτιμήστε να μεταβείτε στη Γερμανία ή στη Σουηδία». Την περ. Τετάρτη, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι όσοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια στο Πουρνάρα, θα απελαθούν. Σωστά! Αυτό, όμως, δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο ότι το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε θανατηφόρο βρόχο, που θα στραγγαλίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα εξαφανίσει τον Ελληνισμό.

Πέραν των απελάσεων, γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφεύγει να προβεί σε μια ξεκάθαρη δήλωση: «Μην έρχεστε στην Κύπρο. Δεν είναι ο… παράδεισος των επιδομάτων που σας υπόσχονται οι διακινητές. Είμαστε χώρα υπό τουρκική κατοχή. Μη γίνεστε όργανα της Τουρκίας. Δεν ανεχόμαστε παράνομους μετανάστες. Όσοι εισβάλλουν, θα απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες». Κι ακόμα:

Γιατί η Κυβέρνηση δεν καταχωρεί διαφημίσεις σε εφημερίδες χωρών από τις οποίες η Τουρκία μεταφέρει παράνομους στην Κύπρο και να τους προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα υποστούν; Ιδέες υπάρχουν πολλές, απλώς καταζητείται εναγωνίως εκείνη η δραστική πολιτική βούληση, που θα θέσει ως προτεραιότητα την επιβίωση της Κύπρου και του Ελληνισμού.

https://simerini.sigmalive.com

(Αναρτήθηκε από τη Σοφία Παπανικολάου)