19.10.22

Τι θα γίνει με τις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας; Ο Γ.Μουράτοφ μιλά στον Δ.Λιάτσο

 

Οι σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας στο επίκεντρο της εκπομπής του Δημήτρη Λιάτσου στον Ιδεοχώρο:

«Οι κυβερνήσεις φεύγουν, αλλά η φιλία των λαών μένει. Όσο κι αν προσπαθούν να στρέψουν τον ελληνικό λαό κατά του ρωσικού, οι δεσμοί αιώνων δεν διαγράφονται επειδή το επιδιώκουν κυβερνήσεις, υπακούοντας σε υπερατλαντικά κελεύσματα.

Δεν θα τα καταφέρουν! Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ρωσίας – Ελλάδας, Γκεόργκι Μουράτοφ. Μια εξέχουσα φιγούρα στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις που άφησε το αποτύπωμά του, ως διπλωμάτης, τόσο στην περίοδο της Σοβιετικής Ενωσης, όσο και κατόπιν, της Ρωσίας, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Εκτός αυτών, σήμερα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας και εκπρόσωπος της Κριμαίας στο Κρεμλίνο. -Η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί από τη Ρωσία ως «μη φιλική χώρα». Αυτός ο χαρακτηρισμός έχει να κάνει με την πολιτική της κυβέρνησης, που ακολουθεί της επιταγές ΝΑΤΟ και ΕΕ. Κανείς, ποτέ, δεν θα καταφέρει να διχάσει τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας, που έχουν σφυρηλατήσει δεσμούς πολλών αιώνων, από αρχαιοτάτων χρόνων, το Βυζάντιο, μέχρι σήμερα.

– Τι προηγήθηκε των (για πρώτη φορά μετά από 7,5 μήνες) τόσο μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες; Ανοικτές τρομοκρατικές ενέργειες με στόχο πολιτικούς και όχι στρατιωτικούς στόχους, όπως, μεταξύ άλλων, οι αγωγοί φυσικού αερίου στην Βαλτική (Nord Stream 1 και 2) και η γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία.

Προκάλεσαν οργή και αγανάκτηση στη Ρωσία, αλλά και μεγάλα ερωτήματα προς την ρωσική ηγεσία: «πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση από το καθεστώς του Κιέβου;». – Επαθαν σοκ στο Κίεβο γιατί είχαν πιστέψει τις αερολογίες της Δύσης ότι το ΝΑΤΟ είναι άτρωτο και ότι οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν «ξεμείνει» από βόμβες ακριβείας. – Οσα γίνονται στην Ουκρανία προκαλούν θλίψη. Είναι σαν εμφύλιος πόλεμος.

-Οι Δυτικοί θέλουν τους φυσικούς πόρους της Ρωσίας (35%-40% των φυσικών πόρων του πλανήτη βρίσκεται στο έδαφός της). -Οκτώ χρόνια μαινόταν ο πόλεμος στην Ανατολική Ουκρανία. Σκοτώθηκαν 15.000 άνθρωποι, αλλά κανείς δεν μίλησε γι’αυτό στη Δύση. Προειδοποιούσαμε ότι, έτσι, θα οδηγηθούμε σε σύγκρουση. Οπως έγινε. Τι στόχο έχουν τώρα; Να προκαλέσουν παγκόσμια σύγκρουση;

Η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» της. Θα συνεχίσει να αντιστέκεται. -Στόχος της Ρωσίας είναι η ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης. Προϋπόθεση είναι ότι η Ουκρανία δεν θα μπει ποτέ στο ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία είναι κομμάτι της ρωσικής ιστορίας. Οπως και η Λευκορωσία. Δεν αλλάζει η ιστορία. Αυτά που συμβαίνουν, είναι θέμα επιβίωσης του λαού, του κράτους και του πολιτισμού. Παρακολουθήστε το video της εκπομπής και μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας, γράφοντας το σχόλιό σας στο σχετικό πεδίο παρακάτω. Κάντε εγγραφή στο κανάλι «Ιδεοχώρος» για να βλέπετε πρώτοι τις νέες εκπομπές και να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, έγκαιρα και έγκυρα.

https://www.militaire.gr/

(Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)