12.10.22

ΨΕΡΙΜΟΣ/ΓΑΥΔΟΣ: Τα πλέον ενεργά προγράμματα του ΙΗΑ


 του Ευάγγελου Ρήγου, Προέδρου ΙΗΑ, Πλοιάρχου Α’ τάξεως Ε.Ν

Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα μέσω του ΙΗΑ; Διαβάστε την σύντομη αναφορά μας που ακολουθεί για τις ανάγκες της επιτροπής Μικρών Ακριτικών Nησιών του ΙΗΑ και ειδικότερα για τα νησιά Ψέριμος και Γαύδος.

Επιτροπή ΜΙΚΡΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΙΗΑ

Συντονιστής Δρ. Θεόδωρος Σπαθόπουλος

Α) ΨΕΡΙΜΟΣ (Ο Πανορμίτης θέλει το σχολείο του. Ας τον βοηθήσουμε όλοι!)

Το ΙΗΑ έλαβε άδεια και πλήρη μελέτη από τον Δήμο Καλυμνίων να ανακαινίσει το Σχολείο της Ψερίμου. Παράλληλα μετά από επιτόπου επίσκεψη στο νησί διαπιστωθήκαν και πολλές άλλες συμπληρωματικές και άμεσες ανάγκες.

Το συνολικό κόστος των αναγκών υπολογίζεται σε 120.000 Ευρώ περίπου και χωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες: Στο κόστος επισκευής και συντήρησης του Σχολείου σύμφωνα με την μελέτη του Δήμου Καλυμνίων, στο κόστος όλων των εκτός μελέτης του Δήμου Καλυμνίων αναγκών του σχολείου και στο κόστος κάλυψης επειγουσών αναγκών του νησιού.

Η επιμέρους ανάλυση των αναγκών που έχουν καταγραφεί εμφανίζονται σε ειδική ενότητα (Ανακαίνιση σχολείου και άλλες ανάγκες Ψερίμου) της ιστοσελίδας του ΙΗΑ.

Στην πρώτη από τις παραπάνω τρείς κατηγορίες (Ανακαίνιση σύμφωνα με την μελέτη Δήμου Καλυμνίων) βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης και συζητήσεων με εργολάβους / μηχανικούς και τα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη της ανακαίνισης χάρη στην απλόχερη υποστήριξη επώνυμων δωρητών και μελών του ΙΗΑ οι οποίοι εμφανίζονται σταδιακά στην σχετική ενότητα (ΔΩΡΕΕΣ – ΔΩΡΗΤΕΣ) της ιστοσελίδας του ΙΗΑ.

Αν θέλετε να αναλάβετε μια από της πολλές ανάγκες της ακριτικής Ψερίμου παρακαλώ απευθυνθείτε  στο IHAHellas@gmail.com.

Σε περίπτωση που θέλετε να ενισχύσετε  το πρόγραμμα του σχολείου της Ψερίμου με μια δωρεά οι λογαριασμοί του ΙΗΑ είναι εδώ:

Β) ΓΑΥΔΟΣ

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν δύναται ή δεν θέλει να παράσχει διαδικτυακή εκπαίδευση στα δύο γυμνασιόπαιδα της Γαύδου με αποτέλεσμα η μητέρα τους να προσπαθεί να βρει τηλεκπαίδευση εκτός των συνόρων της Ελλάδος. Εν τω μεταξύ χρειάζεται ένα εθελοντή καθηγητή φιλολογίας προκειμένου τα παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους κατ’ οίκον. 

Επίσης οι κάτοικοι της Γαύδου δημιούργησαν βιβλιοθήκη η οποία χρειάζεται την βοήθεια μας για να συμπληρωθεί. Μπορείτε να στέλνετε τα βιβλία που θα θέλατε να προσφέρετε στην παρακάτω διεύθυνση:

Ιατρείο Γαύδου,

Νήσος Γαύδος Παλαιόχωρα,

Τ.Κ 73 001, Κρήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο  IHAHellas@gmail.com η στο τηλέφωνο 693 9250584.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για κάθε βοήθεια που θα μπορούσατε να προσφέρετε!

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

(Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)