25.10.22

«Βόμβα» της εισαγγελέως της ΕΥΠ στη Βουλή: Θα παρακολουθούσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν στρεφόταν κατά της πατρίδας



 Άναψαν τα αίματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεδριάζει για την υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα δυναμίτισε η φράση της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου η οποία κατά την ακρόασή της και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη αναφορικά με το αν είναι νόμιμη η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού προσώπου φέρεται να είπε πως θα παρακολουθούσε ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν υπήρχαν πληροφορίες ότι στρέφεται κατά της πατρίδας.

Σε εκείνο το σημείο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της επιτροπής Ευαγγελία Λιακούλη διαμαρτυρήθηκε έντονα καλώντας την κυρία Βλάχου να ανακαλέσει υποστηρίζοντας ότι «αφήνει ρετσινιά» κατά κ. Ανδρουλάκη. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η εισαγγελέας επέμεινε στην αρχική της θέση.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν θεωρώντας πως η κυρία Βλάχου υπονόησε ότι η επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη σχετίζεται με λόγους αντεθνικής δράσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ θεώρησαν ότι η απάντηση που φέρεται να έδωσε η δικαστική λειτουργός εκλήφθηκε ως έμμεση μομφή για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Τα μέλη της αντιπολίτευσης υποστήριζαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας ανεξέλεγκτης ΕΥΠ και μιας δικαστικής λειτουργού που επικαλείται το απόρρητο προκειμένου να μην ενημερώσει καμία αρχή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Βασιλική Βλάχου είχε υποστηρίξει για ακόμη μια φορά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πως είναι ανέλεγκτη.

https://www.topontiki.gr

___________________________

(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)