3.10.22

Έρχεται ο πόλεμος: Η Λιβύη θα εκχωρήσει την «ΑΟΖ» της στην Τουρκία


 

Η απραξία της Ελλάδας αποθράσυνε την Τουρκία και τώρα η απάντηση θα πρέπει να δοθεί στο μέτωπο

Φαίνεται ότι η αιτία πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας, θα είναι η πρωτοφανής διαρροή από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών που έγινε πριν από λίγο.

Η σοβαρότατη αυτή εξέλιξη έρχεται μαζί με την ανακοίνωση της επίσκεψης του υπουργού Τσαβούσογλου στην Λιβύη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός Τσαβούσογλου θα υπογράψει τη διμερή συμφωνία για τη μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης στην Τουρκία από τουρκικές εταιρείες για την Εκμετάλλευση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Αυτή είναι η διαρροή που έρχεται απευθείας από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών και δείχνει περίτρανα το τουρκικό σχέδιο το οποίο υλοποιείται λόγω της απραξίας προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ενώ είχε την ευκαιρία να αποτρέψει την συγκεκριμένη εξέλιξη κατά την πρόσφατη ομιλία του στον ΟΗΕ, δεν το έπραξε.

Αντίθετα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και χρόνια, έχει σταματήσει να αναφέρεται στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, δεν έχει ζητήσει ούτε μία ακύρωση από την ΕΕ για την συγκεκριμένη ενέργεια η οποία αποτελεί παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας, ουσιαστικά μία εισβολή επί χάρτου στην πατρίδα μας, που τώρα αναμένεται να υλοποιηθεί και επί του πεδίου.

Η τελευταία ξεκάθαρη αναφορά της ΕΕ στο παράνομο μνημόνιο, ήταν η ανακοίνωση έπειτα από την σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο του 2019. Έκτοτε, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε φυσικά η πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαναν το οτιδήποτε για να ακυρωθεί αυτή η πρόκληση. Αντίθετα, το παράνομο μνημόνιο αναρτήθηκε στον ΟΗΕ λίγους μήνες αργότερα!

Έτερο και ακόμα μεγαλύτερο ολέθριο λάθος, ήταν η μη επέκταση στα 12 μίλια της αιγιαλίτιδας ζώνης στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Κάρπαθο, παρότι είχε την σύμφωνη γνώμη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Η Ελλάδα λοιπόν θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και σκληρά σε περίπτωση που η διαρροή αυτή του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών μετουσιωθεί σε πραγματικότητα. Εάν το επιτρέψει να συμβεί, τότε θα έχουμε την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, μία πραγματική εθνική καταστροφή η οποία ισοδυναμεί με αλλαγή συνόρων. Διότι τα νότια σύνορα μας δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία, αλλά την Λιβύη και την Αίγυπτο. Οτιδήποτε άλλο συνιστά εθνική μειοδοσία η οποία θα τιμωρηθεί αυστηρά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υφυπουργού εξωτερικών, καθηγητή Ιωάννη Βαληνάκη ο οποίος σήκωσε το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter σχολιάζοντας τις τουρκικές διαρροές:

https://www.newsbreak.gr/   (Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)