19.9.22

“Στα εθνικά θέματα είναι επικίνδυνος o Αλ. Τσίπρας”… εξοπλισμοί, πρόσφυγες


 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε πως αστοχίες στην οικονομική πολιτική μπορεί μέσα σε πέντε χρόνια να διορθωθούν. Αστοχίες όμως στην εξωτερική πολιτική μπορεί να πάνε μια χώρα 50 χρόνια πίσω. Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό ακούγοντας την ομιλία του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Τις οικονομικές παροχές που εξήγγειλε και τα μέτρα που θα πάρει αν, ό μη γένοιτο, γίνει πρωθυπουργός, μόνο γέλωτες προκάλεσαν σε όσους θυμούνται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης από τη μια μεριά και τι έπραξε ο Τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός από την άλλη. Η απάτη του αιώνα.

ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΜΟΥΜΤΖΗ
ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

Όμως οι απόψεις που εξέφρασε για τα εθνικά θέματα τον καθιστούν έναν τυχοδιώκτη πολιτικό, επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, την άμυνα της πατρίδας μας και τη θέση της στη διεθνή σκηνή. 

Τάχθηκε ουσιαστικά κατά των εξοπλισμών τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται εδώ και καιρό απειλές, όχι μόνον από τον Ερντογάν, αλλά από όλο το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας. Τι πιστεύει ο Τσίπρας;

Θα αντιμετωπίσει αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις με τις πασιφιστικές ανοησίες της Αριστεράς; Στα όπλα του τουρκικού στρατού θα αντιπαρατάξει όπλα με γαρίφαλα στις κάννες; Προφανώς βρίσκεται έξω από τον τρόπο σκέψης του το γεγονός πως μπορεί να λάβει χώρα όχι απλώς ένα θερμό επεισόδιο, αλλά ένα πολεμικό επεισόδιο μεταξύ των δύο κρατών. Δεν είναι τυχαίο ότι δε βρήκε να πει μια κουβέντα για τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Τυχαία είναι ο αγαπημένος των Τούρκων σχολιαστών και κυβερνητικών παραγόντων;

Τα εθνικά θέματα η Αριστερά, ιστορικά, τα αντιμετωπίζει με μια καχυποψία, καθώς τα θεωρεί εθνικιστικές στρεβλώσεις που αντιστρατεύονται τον διεθνισμό της. Στην ατζέντα της βρίσκονται πολύ χαμηλά κι έτσι εξηγείται και η ευκολία -που αγγίζει τα όρια της αφέλειας, για να μην πω κάτι βαρύτερο- με την οποία ο Τσίπρας υποσχέθηκε στον Ερντογάν την παράδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Προχθές στη ΔΕΘ ο Α. Τσίπρας αμφισβήτησε τη στάση της πατρίδας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, χαϊδεύοντας τα αυτιά των ρωσόφιλων και ταυτιζόμενος με την πολιτική Ερντογάν, όταν ζήτησε η Ελλάδα να γίνει η γέφυρα μεταξύ των αντιμαχομένων. Και ο Ερντογάν αυτό κάνει. Ο Τσίπρας αδυνατεί να αντιληφθεί πως η πατρίδα μας έχει κτίσει τις ισχυρές συμμαχίες με ΗΠΑ και Γαλλία, γιατί ευθύς εξ αρχής τοποθετήθηκε ξεκάθαρα με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Εκτός αν, πέραν από την πολιτική Ερντογάν, έχει ως πρότυπο και την πολιτική του Όρμπαν.

Για το μεταναστευτικό ό,τι και να πούμε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο. Δεν μετακινήθηκε καθόλου από αυτά που έλεγε η κυρία Τασία. Πιστεύουν πως το δημογραφικό θα το λύσουν με την ενσωμάτωση ανθρώπων που δε θέλουν να ενσωματωθούν. Δε διδάχτηκαν από αυτά που γίνονται στη Σουηδία, όπου η απελθούσα πρωθυπουργός, που ανήκει στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, δήλωσε πως η πολιτική της ενσωμάτωσης απέτυχε.

Αν κρίνω από τη στάση που τήρησαν και εξακολουθούν να τηρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους 38 πρόσφυγες του Έβρου και την ανύπαρκτη νεκρή Μαρία, αυτοί είναι ικανοί να γκρεμίσουν και τον φράκτη των συνόρων. Ο Τσίπρας και τα τρολ του Διαδικτύου είναι οι μόνοι που πιστεύουν πως υπάρχει η νεκρή Μαρία που την τσίμπησε σκορπιός.

Θέλω να ελπίζω πως η Νέα Δημοκρατία θα αναδεικνύει συνεχώς τις εθνικά επικίνδυνες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας, όπως και την τυχοδιωκτική του αντίληψη πως το δημογραφικό θα λυθεί με την ενσωμάτωση των μεταναστών. Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε!

https://www.defence-point.gr