7.9.22

(H Μαριορή και ο...φερετζές !!!) Ξεκινά η εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό από τα φαρμακεία

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων τα φαρμακεία αναλαμβάνουν την εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Ιατρό της επιλογής τους. Ως ημέρα έναρξης αναφέρεται η Πέμπτη 8/9 χωρίς να προσδιορίζεται η ώρα που θα είναι πλήρως λειτουργική η πλατφόρμα.

Αφορά αποκλειστικά όσους πολίτες έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, ενώ η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, καθώς απαιτείται μόνο το ΑΜΚΑ.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο πολίτης λαμβάνει ενημερωτικό SMS ή / και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο συγκεκριμένο προσωπικό ιατρό καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς του για την ηλεκτρονική πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας. Όσοι δεν έχουν κινητό θα τα λαμβάνουν αποκλειστικά με εκτυπώσιμη μορφή

Επισημαίνεται πως:

Οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό ιατρό, από την 1η Οκτωβρίου θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Επίσης, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους

Τέλος, όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1 Ιανουαρίου 2023, στον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

(Nextdeal.gr)