25.9.22

Κόλαση πυρός στην Οδησσό: Βομβαρδισμοί από δεκάδες drones Shahed-136 & Mohajer-6 – Ιράν: Καταστρέφουμε τα ΝΑΤΟϊκά προπύργια!

 


Σφοδρή επίθεση δέχεται από νωρίς το πρωί η Οδησσός καθώς ο ρωσικός Στρατός βομβαρδίζει στρατιωτικούς στόχους με τα ιρανικά drones “καμικάζι” Shahed-136 (κωδικοποιημένα ως “Geran-2”) τα οποία συνοδεύονται από τα επίσης ιρανικά UAV Mohajer-6 για να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες στοχοποίησης.

Το “πακέτο” κρούσης που έχει δημιουργήσει το Ιράν έχει σημάνει συναγερμό στο Ισραήλ και για την αποτελεσματικότητα του και για την ποσότητα που έχει παραδοθεί στον ρωσικό Στρατό.

Το γεγονός ότι η Ρωσία χτυπά τόσο μακριά, στην Οδησσό, και με τόσα πολλά ιρανικά drones προβληματίζει την Δύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τρία-κατ’ άλλες πηγές έξι- ιρανικά drones καμικάζι έπληξαν το Αρχηγείο της Διοίκησης της Ουκρανίας «Νότος». Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα. Ουκρανικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των ιρανικών drones Shahed-136 σε 14… Για αρχή.

Οι επιδρομές συνεχίστηκαν με τη χρήση των ιρανικών περιπλανώμενων πυρομαχικών εναντίον διάφορων ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Οδησσό.

Υπάρχουν αναφορές ότι πολλά drones έπληξαν στόχους μέσα στην πόλη και στα περίχωρά της. Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι επιδρομές ξεκίνησαν τα ξημερώματα και συνεχίζονται ακόμη και αυτή τη στιγμή.

Τις προάλλες όπως ανέφερε πρώτο το WarNews247 υπήρξε μαζική χρήση ιρανικών drones εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Οδησσό, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ακόμη  μία βάση των Ουκρανών.

Τα ιρανικά drones έπληξαν ουκρανικά ταχύπλοα και, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, και θαλάσσια drones που παραδόθηκαν από ΝΑΤΟϊκές χώρες. Μετά το πρώτο χτύπημα, τα ουκρανικά στρατιωτικά σκάφη προσπάθησαν να μετεγκατασταθούν αλλά ανεπιτυχώς.

Ιρανικά ΜΜΕ: Καταστρέφουμε τα προπύργια του ΝΑΤΟ

Ιρανικά ΜΜΕ αξιολόγησαν τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών Geran-2 για την καταστροφή του αρχηγείου του Ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό.

Έτσι, στην ιρανική έκδοση του Sabereen News, δημοσιεύτηκε ένα σημείωμα με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Περηφάνεια για το Ιράν, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, που ελέγχονται από τον Ρωσικό Μεγάλο Στρατό, καταστρέφουν τα προπύργια του ΝΑΤΟ στην Οδησσό».

Στις ρωσικές επιθέσεις χρησιμοποιούνται δύο τύποι UAV. Το Shahed-136 (“Geran-2”) ενεργεί ως δύναμη κρούσης.

Ταυτόχρονα, προέκυψε το ερώτημα σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις πληροφορίες της καθοδήγησης του Shahed-136. Η κατάσταση ξεκαθάρισε αφού η ουκρανική πλευρά δημοσίευσε πλάνα με κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Mohajer-6, το οποίο βρέθηκε σε θαλάσσια ύδατα και ρυμουλκήθηκε μετά από πιθανό χτύπημα αεράμυνας.

Σύμφωνα με αρκετούς παρατηρητές, το Mohajer-6 συμμετείχε στην επιδρομή σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Οδησσό ως παρατηρητής, συνεργαζόμενος με το drones κρούσης:

Διατηρούσε επαφή με τα επιθετικά drones Shahed-136 , παρέχοντάς τους πρόσθετο προσδιορισμό στόχου. Το εάν το “Geran-2” χρειάζεται αυτόν τον “πρόσθετο προσδιορισμό στόχου” είναι ένα ξεχωριστό ερώτημα.

Και τα δύο drones αναπτύχθηκαν στο Ιράν. Κρίνοντας από το γεγονός ότι ξεκίνησε η μαζική χρήση τους στο μέτωπο, τα οπλοστάσια του ρωσικού στρατού αναπληρώθηκαν σοβαρά με τέτοια drones, αποτελώντας μια νέα απροσδόκητη πρόκληση για τον ουκρανικό στρατό.

Ρωσία: Να μεταφερθεί η παραγωγή τους σε ρωσικό έδαφος

Τα ιρανικά  drones καμικάζι (περιφερόμενα πυρομαχικά) Shahed-136, γνωστά στη Ρωσία ως M214 Geran-2, εμφανίστηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία, αλλά κατάφεραν να δείξουν την αποτελεσματικότητά τους.

Τους τελευταίους 6 μήνες, ιρανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πολλές πτήσεις στη γραμμή Τεχεράνη-Μόσχα και η χρήση των αναφερόμενων drones προκάλεσε εξαιρετικά οδυνηρή αντίδραση στο Κίεβο και απήχηση στη Δύση. Τώρα όμως στο «Iranian Express» εντάχθηκε και η στρατιωτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Κατά συνέπεια, ο ρωσικός στρατός θα έχει ακόμη περισσότερα τέτοια drones και η χρήση τους στο ουκρανικό έδαφος θα επεκταθεί.

Οι Ρώσοι σημειώνουν ότι το Ιράν είναι πλέον ανήσυχο. Στις 17 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν εκεί μαζικές διαδηλώσεις για τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini. Εν τω μεταξύ, οι διαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν σχεδόν σε όλο το Ιράν, μετατράπηκαν σε ταραχές και αντιπαραθέσεις με υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

“Επομένως, δεν θα ήταν κακό αν η Ρωσία δρομολογούσε γρήγορα την παραγωγή του Shahed-136 (M214 Geranium-2) στο έδαφός της. Αυτό που συμβαίνει στο Ιράν θυμίζει την αρχή της «έγχρωμης επανάστασης» και πρέπει να το προσέξουμε πολύ” καταλήγουν οι Ρώσοι.

https://warnews247.gr

(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)